Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ GENÇLİK YETİŞTİRİYORLAR

SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ GENÇLİK YETİŞTİRİYORLAR

Anadolu Gençlik DerneÄŸi Alaplı Åžubesi ilçedeki gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve saÄŸlıklı yetiÅŸmelerini saÄŸlamak amacıyla spor faaliyetlerinde bulunurken,  milli ve manevi deÄŸerlere sahip çıkmaları içinde sohbet programları düzenliyor.

Anadolu Gençlik DerneÄŸi Alaplı Åžube BaÅŸkanı Rıdvan TürkoÄŸlu, amaçlarının öncelikle  gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, saÄŸlıklı yetiÅŸmelerini,  milli ve manevi deÄŸerlere sahip çıkmalarını saÄŸlamak olduÄŸunu söyledi.

Bu anlamda gençlere yönelik spor faaliyetlerinin yanı sıra sohbet toplantıları düzenlediklerini belirten TürkoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti: “ Anadolu’nun baÄŸrından çıkmış bir gençlik teÅŸkilatıyız. Anadolu Gençlik DerneÄŸi Genel Merkezi Ankara’da bulunan 81 Ä°limizde 900 Ãœzerinde Ä°lçe ve beldelerde hizmetlerine devam ediyor. Aynı zamanda Avrupa’nın birçok ülkesinde hizmet veren dünyanın da en büyük gençlik organizasyonudur. Adımız gençlik, Anadolu’nun baÄŸrından çıkmış bir gençlik teÅŸkilatıyız. Gençlik yarınlarımızın güvencesi ne demiÅŸlerdi’ Bir yılını düşünen buÄŸday eksin, on yılını düşünen aÄŸaç diksin, yüzyılları düşünen de gençlik yetiÅŸtirsin’. Ä°nsanın en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır.

Alaplı Anadolu Gençlik Derneği yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. Çağını ülkesini ve dinini en iyi bir şekilde bilen bir gençlik için çabalıyoruz. Şuurlu milli ve manevi değerlerine bağlı kalan ahlaklı ve imanlı bir Gençliğin başı dik alnı secdede bir gençliğin yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ä°yi yetiÅŸtirilmiÅŸ nesiller, hayat mücadelelerinde karşılarına çıkan her engeli göğüsleyebilecek, maddi-manevi her çeÅŸit zorluÄŸu yenebilecek ve hiç bir zaman ümitsizliÄŸe düşmeyecektir. Böyle bir ÅŸuurdan mahrum talihsizler ise, manevi olarak karamsar bir hayat geçirecek, sonra da sefaletin kuduz diÅŸleri arasında kaybolup gideceklerdir. Bilinçli her Müslüman bunu engelleme çabasında olmalı gençlerin yetiÅŸtirilmesine önem göstermeli ve böylece 21. asırda -Allah’ın izniyle ÅŸahit olacağımız- Ä°slâm’ın yeniden diriliÅŸine katkıda bulunmalıdır. Muhakkak ki Ä°slâm’ın Âhirzaman’da yeniden diriliÅŸi sahabe misali bir neslin ve kadronun varlığıyla mümkün olacaktır. Ve bu kadro genç bir kuÅŸaktan oluÅŸacaktır.

Ãœlkemizde artış gösteren malum hadiseler yıllardır haykırdığımız bir gerçeÄŸi ortaya koyuyor. Bunun için önce ahlak ve maneviyat derslerimize ağırlık veriyoruz. BaÅŸka deyiÅŸle ifsada karşı ıslah çalışması yapıyoruz. Ä°nsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo