Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sağlık Bakanlığı Kader’e Sahip Çıktı

SaÄŸlık Bakanlığı Kader’e Sahip Çıktı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, doÄŸuÅŸtan iki eli olmayan ve bir ayağını da protezle kullanabilen ilkokul Ã¶ÄŸrencisi Kader Kalaycı’nın tedavi masrafları SaÄŸlık Bakanlığı tarafından üstlenilecek.

Baba Hüseyin Kalaycı, 11 yaşındaki kızının tedavisini SaÄŸlık Bakanlığının üstlendiÄŸini belirtti. 

Kader’in yarın Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesine yatırılacağını ifade eden Kalaycı, ÅŸunları söyledi:

"Kızımın doğuştan 2 eli yok. Sol ayağı sağ ayından kısa olduğu için 1 yaşından itibaren protezle yürümeye başladı. Son 1 yıldır kızım yürümekte çok zorluk çekiyor. Sabah okula gittiğinde gün boyu protez ayağını yara yapıyor. Akşam eve geldiğinde ağrıları olduğu için uyumakta çok zorluk çekiyor."

Medyada çıkan haberlerin ardından SaÄŸlık Bakanlığından yetkililerin aradığını anlatan Hüseyin Kalaycı, "Kader’in durumunu sorarak, tedavisiyle ilgileneceklerini söylediler. Yarın Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesine yatarak, protezli ayağından ameliyat olacak. Ä°nÅŸallah kızım ameliyattan sonra protezli ayağını daha rahat kullanabilecek." diye konuÅŸtu.

Baba Kalaycı, kızının elleri olmadığı için yazı yazamadığını da ifade ederek, "Bununla ilgili de yetiÅŸkin olduÄŸu zaman biyonik el takılacağı söylendi. Tek hayalimiz, kızımın arkadaÅŸlarıyla oynaması ve ellerini rahatlıkla kullanabilmesidir. Ben, SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ’a ve bizimle ilgilenen herkese sonsuz teÅŸekkür ediyorum." dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo