13 o C Kdz. Ereğli

SAATLERCE BEKLEDİLER!.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde “Ereğli İlkokulu’nda” gerçekleşen kan bağışı kampanyasında, bağışçılar adeta birbirleriyle yarıştı. Yüzlerce ünite kanın toplandığı sosyal etkinlikte, uzun kuyruk oluştu.

Sağlık 6 yıl 4 ay 28 gün 9 saat 58 dakika önce 798

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Kızılay Şube Başkanı Yusuf Oktay, Kırmacı Mahallesi’ndeki okulda düzenlenen etkinlikte Ereğli FM’e açıklamasında, ilkokul öğrencilerinin kan bağışlarına çok duyarlı olduklarını söyledi. Öğrencilerin, ailelerini adeta zorla okula getirerek bağışa destek olduklarını belirten Oktay, şöyle dedi:

İlkokul farkı!..

“Bu kalabalık, lise ve ortaokullarda bu kadar olmuyor. İlkokullardaki çocuklar, anne ve babalarını kollarından tutup ’muhakkak benim için kan vereceksin’ diyorlar. Ailelerde bu çocuklarımıza uyarak kan vermeye geliyorlar. Bu gün burada, yetiştiremeyeceğimiz kadar bir yoğunluk var. Burada, kan vermek için 3 saat bekleyen vatandaşımız var.

İki saat içinde 60 ünite kadar kan topladık. Süre bitinceye kadar 200 ünite kan toplamış olacağız. Okul müdürümüz sağ olsun sistemi çok iyi ayarlamış.”

Uzun: Profesyonelce yapıyoruz

Ereğli İlkokulu Müdürü Tuncay Uzun’un ise bu yıl ikincisini yaptıkları kampanyaya profesyonelce hazırlandıklarını anlatarak şu sözlerle konuştu:

“Bu yıl, bu etkinliği daha profesyonelce yapıyoruz. Aynı gün veli toplantısını da gerçekleştirdiğimiz için bir taşla iki kuş vurmuş olduk. Velilerimiz, bu iyilik hareketine destek vermiş oldular. Kalabalık olmasının diğer bir sebebi de; Ereğli halkı, bu tür hareketlere çok sıcak bakan bir halktır. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Kan için ihtiyaç sahibi olmak şart değil. Kar verme olayı her 4 ayda bir olması lazım.

Bu tür iyilik hareketlerimizi okul olarak sürdüreceğiz. Geçtiğimiz yıl iki engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye bağışımızı olmuştu. Yine bir görme engelli vatandaşımıza ’sen benim gözümsün’ kampanyası adı altında görme engelli bilgisayarı verdik. Aynı uygulamalara devam edeceğiz.”

Ereğli İlkokulu ve Kızılay işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 200 ünite kan toplandı.

SAATLERCE BEKLEDİLER!.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 9 saat 22 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 34 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 7 saat 35 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 4 saat 39 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 4 saat 13 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 1 saat 52 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 22 saat 28 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 8 saat 56 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 3 saat 3 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 6 saat 29 dakika önce KAZA ; 2 YARALI