12 o C Kdz. Ereğli

Saat yine 09.05…

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümünde, yurtta olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de tören gerçekleştirildi.

Gündem 6 yıl 5 ay 21 gün 16 saat 20 dakika önce 714

Haberi Paylaşın

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende, protokol çelenkleri Anıta konuldu. İki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada önce göndere çekilen 3 adet Türk Bayrağı sonra yarıya indirildi.
Saat 09.05’i gösterdiğinde ise hoparlörlerden siren sesi dinletildi. Denizdeki gemilerden klakson çalındı. Tören alanı dışındaki vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Trafikteki seyir halindeki sürücüler kontak kapattı, araç indi ve hazır vaziyeti aldı. Buradaki resmi tören sona erdi.

Resmi program dışındaki çelenkler
Programın bitiminde de aralarında CHP, ADD, ÇYDD, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve TEMAD’ın olduğu sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri Anıta çelenk bıraktılar.
CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, gurup adına yaptığı konuşmada, Atatürk hatıralarına yapılan saldırıları hatırlatarak, “Bugün ulusal birlik ve beraberliğimize, tam bağımsız, özgür, egemen ve üniter devlet yapımıza, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve devletimizin kuruluş felsefesini oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve Atatürkçü unsurlara yönelik sistematik saldırılar pervasızca, hayasızca ve acımasızca aralıksız olarak devam etmektedir” diye konuştu.
“Herkese düşen en büyük görev”
Saldırıların, Büyük Türk Milleti tarafından demokratik yöntemlerle püskürtüleceğinden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğin ifade eden Ocakcı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
Milletimizin, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığını ve sevgisini, ülkenin dört bir yanında ortak bir düşünce ve ortak duygularla ifade ettiği, O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün, herkese düşen en büyük görev, O’nu ve en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, onun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ulu Önderimiz, kurtuluş sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından almıştır.”

Saat yine 09.05…

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 15 saat 35 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 6 saat 47 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 10 saat 52 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 13 saat 48 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 10 saat 26 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 8 saat 5 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 4 saat 41 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 15 saat 9 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 9 saat 16 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 8 saat 57 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !