Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

S&P ERDEMİR’İN KREDİ NOTUNU YÜKSELTTİ

S&P ERDEMÄ°R’Ä°N KREDÄ° NOTUNU YÃœKSELTTÄ°

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluÅŸu Standard &  Poor’s (S&P)Erdemir’in kredi notunu yükseltti. Konuyu deÄŸerlendiren ERdemir Y.K.BaÅŸkanı Ali Pandır, "UlaÅŸtığımız baÅŸarılı finansal sonuçların kredi notumuza da artış ÅŸeklinde yansımasından dolayı mutluyuz” dedi.

Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi Erdemir’in 2015 yılında yüksek karlılık sergilediÄŸini, likidite pozisyonunu geliÅŸtirdiÄŸini ve iç piyasada güçlü rekabetçi pozisyonunu koruduÄŸunu belirten S&P, Erdemir’in kredi notunu (BB-)’den (BB)’ye çıkardı.  Kredi notu artırımının Erdemir’in 2015 yılındaki güçlü operasyonel performansını yansıttığını vurgulayan S&P, ÅŸirketin görünümünü ise duraÄŸan olarak teyit etti.

S&P “SONUÇLAR BEKLENTÄ°LERLE UYUMLU”

Erdemir Kurumsal Ä°letiÅŸim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; S&P yaptığı açıklamada 2015 yılının ikinci yarısındaki zorlu piyasa koÅŸullarına raÄŸmen Erdemir’in kredi ölçümlerinin beklentilerle uyumlu gerçekleÅŸtiÄŸini, Erdemir’in iç piyasadaki lider konumundan ve yüksek kapasite kullanım oranlarından yararlanmaya devam ettiÄŸini söyledi. Erdemir’in yerel müşterilere yakınlığı ve esnek pazar stratejisiyle uluslararası rakiplerine kıyasla yüksek karlılığını sürdürdüğünü belirten S&P, Türk çelik sektörünün ise net ithalatçı konumunu sürdürdüğünü ifade etti. S&P Erdemir’in çelik sektörü ortalamasının üzerindeki karlılığını, güçlü nakit akışını ve likiditesini korumasını beklediÄŸini belirtti.

PANDIR “BU SONUÇ 2020 VÄ°ZYONU EMÄ°N ADIMLARININ GÖSTERGESÄ°DÄ°R”

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır ise, konuyla ilgili yaptığı deÄŸerlendirmede, sunucun ’Dünya Klasında Åžirket Olmak’ sloganı ile 2020 vizyonuna doÄŸru atılan emin adımların bir göstergesi olduÄŸunu dile getirdi. Pandır “Zorlu koÅŸulların hakim olduÄŸu ve Dünya’da bir çok çelik ÅŸirketinin büyük zararlar açıkladığı bir dönemde, kar eden çok az sayıdaki ÅŸirketten biri olmamız ve güçlü nakit pozisyonumuz ile ulaÅŸtığımız baÅŸarılı finansal sonuçların kredi notumuza da artış ÅŸeklinde yansımasından dolayı mutluyuz” dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo