Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ROMATİZMA HASTALARINA UYARI

ROMATÄ°ZMA HASTALARINA UYARI

El ve ayaklarda yaralara neden olan romatizma hastalığında, soÄŸuk havanın yol açtığı ülserin zamanla kangrene dönüşebileceÄŸi ve parmak kayıplarının yaÅŸanabileceÄŸi bildirildi.

Cumhuriyet Ãœniversitesi (CÃœ) Tıp Fakültesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi Ä°Ã§ Hastalıkları ve Romatoloji Anabilim Dalı BaÅŸkanı Doç. Dr. Ali Åžahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, romatizma hastalarına, kış günlerinde mümkün oldukça soÄŸuktan kendilerini korumalarını ve gerek olmadıkça dışarı çıkmamalarını önerdi.

Halk arasında "kireçlenme" olarak bilinen romatizmanın böbrek, karaciğer, kalp ve hatta beyni bile etkileyebilen birçok çeşidinin bulunduğunu anlatan Şahin, erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Ellerinde romatizma olanlara eldiven uyarısı 

Eklem romatizması ve damar tutulması olan kiÅŸilerin kış aylarında kalın giyinmelerinin önemli olduÄŸunu ve soÄŸuktan korunmaları gerektiÄŸini belirten Åžahin, "El ve ayaklarında yaralarla seyreden romatizma hastalığı olanların kış aylarında özelikle eldivensiz sokaÄŸa çıkmamaları, kendilerini soÄŸuktan korumaları, soÄŸuk suyla dahi temas etmemeleri çok önemlidir. Çünkü soÄŸuÄŸa maruz kaldığında ellerinde ülser dediÄŸimiz yaralar oluÅŸmakta. Bu kangrene çevirmekte hatta ileride parmak kayıplarına kadar gidebilmektedir. Bu yüzden bu bireylerin soÄŸuktan korunmaları çok önemlidir" diye konuÅŸtu.

Reklam yoluyla satılan kremlere dikkat

Doç. Dr. Ali Åžahin, özellikle son dönemlerde televizyon kanalları aracılığıyla reklam yoluyla romatizma kremi satışı yapıldığını da dikkati çekerek, bu tür kremlere itibar edilmemesi gerektiÄŸini söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo