Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

RESMİ BAŞVURUSUNU YAPACAK

RESMÄ° BAÅžVURUSUNU YAPACAK

CHP Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık destek ziyaretlerine başladı.


 

14 Mayıs tarihinde yapılacak 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi ve CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aday Adayı olan ve resmi müracaatını hafta içi yapacak olan Neriman Posbıyık, ilk ziyaretini Millet Ä°ttifakı’nı oluÅŸturan siyasi partilere yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, seçim takviminin açıklanmasının ardından ilk ziyaretini Millet Ä°ttifakı’nı oluÅŸturan siyasi partilerin Ä°lçe BaÅŸkanlıklarına yaptı. Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı Hikmet Uzuner, Ä°yi Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Ä°zzet Ä°yiol ve DEVA Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı Handan Aktimur’u ziyaret ederek yöneticilerle görüştü.

Hafta içi CHP Genel Merkezi’ne giderek resmi müracaatı yapacağını açıklayan Neriman Posbıyık, aday adaylığından önce Millet Ä°ttifakı’nı oluÅŸturan ve birlikte çalışacakları siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunduÄŸunu belirtti.

Posbıyık; ziyaretlerinde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Bugün sadece bir nezaket ziyareti amacıyla yola çıktık. Artık seçimin hangi tarihte yapılacağı kesinleÅŸti. Aday adayı olmak isteyenler de bugün itibarıyla müracaatlarına baÅŸlayacaklar. Biz de CHP’den baÅŸlayarak ittifaktaki diÄŸer partilere nezaket ziyaretinde bulunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu yarışta en ön saflarda olacağız. Bu hafta içinde Ankara’ya giderek genel merkezimizde aday adaylığı baÅŸvurumu yapacağım. Çok sayıda aday adayının ortaya çıkması bu partinin zenginliÄŸini gösteriyor. Ne kadar çok talep varsa partimiz için adına bir zenginliktir. Her bir aday adayına ayrı ayrı deÄŸer veriyorum. Kim listede yer alırsa alsın iyi bir sonuç elde edeceÄŸiz. Benim tek beklentim milletvekili seçimlerinde Zonguldak ve Karadeniz EreÄŸli’nin baÅŸarılı olması deÄŸil, ülke genelinde CHP’nin sayısal olarak meclisteki sandalyemizi arttırmamız. Bunun için de mutlaka ve mutlaka aday seçilenlerin CumhurbaÅŸkanı Adayımız KılıçdaroÄŸlu’nun da yüksek bir oyla ilk turda seçilmesi için mücadele etmesidir. Bu konuda herkese ihtiyaç var.

Millet Ä°ttifakı’ndaki partilerle iki yıla yakın bir zamandır birlikte hareket ediliyor. Altılı Masa’yı karıştırmak isteyenler vardı. Bunun olabileceÄŸini bekliyorduk; fakat baÅŸarılı olamadılar. Birbirimize ihtiyacımız var. Bu tek adam rejiminden kurtulmanın tek bir yolu var, bu seçim. Adaylar belirlendikten sonra seçimler için önümüzde sadece bir ayımız var. Bu, çok kısa bir süre. Ben ekim ayından itibaren özellikle kırsalda ve köylerde inanılmaz bir enerji sarf ederek çalıştım ve heybemi doldurdum. Bundan sonra geride kalan zamanı da gerekirse köylerde yatarak deÄŸerlendireceÄŸim. Zaman yok. Asla ve asla bir saniyemizi bile boÅŸ geçirmememiz lazım. Nasıl ki Altılı Masa bir araya gelebildi; onlar bu ülke için bir araya gelebildiyse biz de partililer olarak hepimiz, kimi aday gösterirlerse göstersinler, mücadelemizi ortaya koymalıyız. DoÄŸru bildiÄŸimiz yolda biz yürümeye devam edeceÄŸiz. Bu iÅŸi çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde noktalayacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde Ä°ttifakın diÄŸer ortakları Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’ye de ziyarette bulunacağım ve kenetlenmiÅŸ bir ÅŸekilde bu seçimlere hazırlanacağız.”

Cumhuriyet Halk Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı Hikmet Uzuner, Ä°yi Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Ä°zzet Ä°yiol ve DEVA Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı Handan Aktimur, Neriman Posbıyık’a çıktığı yolda baÅŸarılar dileyerek Millet Ä°ttifakı olarak kenetlendiklerini belirttiler.

POSBIYIK: “BU SEÇİM CUMHURÄ°YETÄ°N Ä°KÄ°NCÄ° YÃœZYILININ KURULUÅžU OLACAKTIR”

CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, Kdz. EreÄŸli’de köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, tüm siyasi partilerden 2. Sırayı EreÄŸli’ye verilmesini talep etti. EreÄŸli’nin, Alaplı’nın ve tüm Zonguldak’ın köyleriyle birlikte sorunlarını bildiÄŸini ve konulara hakim olduÄŸunu belirten Neriman Posbıyık,  “Bu seçim Cumhuriyetin ikinci yüzyılının kuruluÅŸu olacaktır. Hep birlikte kenetlenip iyi bir sonuç alacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, Milllet Ä°ttifakı’nı oluÅŸturan siyasi partilere yaptığı ziyaretin ardından Muhtarlar DerneÄŸi’ne giderek burada köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Dernek BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, beraberinde meclis üyeleri, partililer ve dostlarıyla ziyarette bulunan Neriman Posbıyık’ı çiçekle karşılayarak, çıktığı yolda baÅŸarı diledi.

Kılıç, yaptığı açıklamada EreÄŸli’ye 2. Sıranın verilmesini istediklerini belirterek; “Seçim atmosferine girdik. Sevgi Çemberi ve Kadın Gücü Kooperatifi ile yaptığı çalışmalarla bildiÄŸimiz,  EreÄŸli’nin ürünlerini Türkiye’ye tanıtan ve stantlar kuran Neriman Hanım, EreÄŸli Milletvekili Aday Adayı için bizleri ziyarette bulundular. Çıkmış olduÄŸu bu yolda kendilerine baÅŸarılar dilerim. Bizim her siyasi partiye muhtarlar olarak kapımız açık. Fakat EreÄŸli’nin hakkı için tüm partilerden 2. sırayı EreÄŸli’ye talep ediyoruz” dedi

POSBIYIK: ÇALIŞMALARA EKİM AYINDA BAŞLADIM

CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ekim ayı ile birlikte arkadaÅŸlarımız ile birlikte yaklaşık 93 köyün 47’sine ulaÅŸtık. Ayrıca tabi ki beldeler ile EreÄŸli’nin birçok mahallelerinde de toplantılar yaptık. Beni hepiniz tanıyorsunuz. Ben Neriman Posbıyık, emekli öğretmen, aynı zamanda da Halil Posbıyık’la birlikte yaklaşık 35-40 yıldır hizmet alanında Halil Bey mücadele verirken onunla birlikte el ele, kol kola aynı mücadelede destek olmak adına yanında oldum ve kırsalda, merkezde, hemen hemen her vatandaşın olmasa da ulaÅŸabildiklerime ulaÅŸtım, o nedenle en azından yüz aÅŸinalığımız vardır diye düşünüyorum. Tabi bu benim için bir artı oluyor, tanınmışlık bir söz konusu burada, tabi bu tanınmışlığı pozitif mi negatif mi halk nezdinde acaba karşılığı var mı yok mu bunu ancak sizler bilirsiniz. Biz bugüne kadar yapmış olduÄŸumuz ve bundan önce de yapılan bütün seçimlerde ben köy köy, kapı kapı toplantılar yaptım ve bu toplantılarda çoÄŸunu görüyorum ki hiç biri bana yabancı deÄŸil. Tabi ki ben ÅŸunu söylemek istiyorum özellikle 2011 yılı hatırlarsınız, 3. Sıra bana verildiÄŸi zaman saÄŸ olun köylerden, merkezden, özellikle bu bölgeden kendi adıma teÅŸekkürlerimi sunmak istiyorum. O zor ÅŸartlarda, benim saÄŸlık sorunlarım vardı biliyorsunuz, ona raÄŸmen ben enerjimden bir ÅŸey kaybetmemek kaydıyla elimden geldiÄŸince mücadelemi verdim. Sizlerde beni o dönem hiç yalnız bırakmadınız. O dönem CHP 2 milletvekili çıkartabildi, 3’ü çıkartabilmek için 3 bin gibi bir oya ihtiyacımız vardı. Ben de 3.’ncü sırada olduÄŸum için bu seçimi kaybettim.  2011’de Neriman Posbıyık olarak, bu bölgeden çok yıllar önce kadın çıkmış bir tane ama yok, baÅŸka yok. Mutlaka erkeklerle birlikte kadınlarında bir arada beraberce çalışmasında inan çok güzel mucizeler yaratılacağından eminim. O zaman olmadı ama ben sonuçları aldığım zaman o kadar mutlu oldum ki dedim ki vatandaÅŸ eÄŸer vatandaÅŸ güveniyorsa adayına, eÄŸer o adayı tanıyorsa ben istediÄŸim zaman yolda sokakta gördüğüm zaman konuÅŸabilirim, telefonunu aradığım zaman karşıma çıkar evinin kapısını çaldığım zaman mutlaka telefonuma cevap veren kiÅŸilerin baÅŸkanı olmasını, ya da vekil olması belli konumlara halkın seçtiÄŸi kiÅŸilerin bu nitelikleri taşıması gerektiÄŸini her zaman söylerim. Bu dönem çok kısa bir zaman kaldı ama biz arkadaÅŸlarımla Ekim ayından itibaren köylerdeyiz, merkezdeyiz. Birebir böyle kalabalık topluluklara hitap ediyoruz, karşılık sohbet ve muhabbetle onların düşüncelerini ve beklentilerini alıyorum. Ve görüyorum ki hepsi artık bu iktidardan bir an evvel kurtulmak istiyor. Bütün vatandaÅŸlar, köyde yaÅŸayanda merkezde yaÅŸayanda, kendi bölgem adına konuÅŸuyorum. Bunun için biz tekrar yola çıktık. Dedik ki bu kadar mücadele verdik, bir tanınırlığımız var, güvenilirliÄŸimiz var, vatandaşın tercih edeceÄŸi adaylar olmalı ki vatandaÅŸ sandığa gittiÄŸi zaman gönül rahatlığıyla oyunu kullanabilsin. Bu anlamda biz çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz. Åžu an da aday adayıyım. Aday adaylığımızı ÇarÅŸamba günü netleÅŸtireceÄŸim.

-BU SEÇİM CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILININ KURULUŞU OLACAKTIR-

Yaklaşık 1 ay kadar süre biliyorsunuz 6 Åžubat’ta yaÅŸadığımız  ve bütün ülkeyi yasa boÄŸan deprem yaÅŸadık ve çok can kaybımız ve çok sıkıntılı günler geçiren vatandaÅŸlarımıza destek olmak adına biz 1 aydır AKM’de, elimizden geldiÄŸince EreÄŸli’de yaÅŸayan bütün yardımseverlerin bütün muhtarlarımız köylerden araçları doldurdu bize yardımlar getirdiler, bizde o yardımları depremzedelerin bulunduÄŸu yerlere nokta atışı yaparak gerekli yerlere 17 tane tır ulaÅŸtırdık. 1 ayımız öyle geçti ve devam ediyoruz. Çünkü oradan buraya göç eden belki bir düzen olduktan sonra döneceklerdir ama bu süreçte yaÅŸayabilecekleri rahat bir ÅŸekilde mekanlara evlere ihtiyaçları vardı arkadaÅŸlarımız grup oluÅŸturdu çok büyük çabalar sarfederek 15-20 haneye yerleÅŸtirdik, gıdalarıyla, giysileriyle, sıfır eÅŸyalarla hepsine de bundan sonra önümüzde mübarek Ramazan ayımız var. O ayda da evlerine iftarlık ve sahurluk belediye gönderecektir her yıl olduÄŸu gibi ihtiyaç sahiplerine buna ÅŸimdi gelen depremzedelere de burada yaÅŸamaya devam eden depremzedeleri de katarak  devam edeceÄŸiz, onlara elimizden geldiÄŸince destek olacağız. Tabi sizlerin de aracılığıyla EreÄŸli’de yaÅŸayan, EreÄŸli’li olup dışarıda yaÅŸayan veya tanıdığımız bir çok iÅŸ insanı dostlarımız, kadınlarımız, gençlerimiz bu süreçte inanın el birliÄŸiyle mücadele verdiler ve gerekeni yaptık ve yapmaya da devam edeceÄŸiz tabi bu bir elin nesi var, iki elin sesi var atasözünden yola çıkarak desteklerimiz aynen devam edeceÄŸiz. Benim sizden ricam lütfen beni destekleyin. Çünkü biliyorsunuz ben her ÅŸeyden önce bir eÄŸitimciyim, yıllardır EreÄŸli’de meslek hayatıma 21 yaşında EreÄŸli’de Halil Beyle evlenerek ve 2 evlat sahibi olarak o gün bugündür Kdz. EreÄŸli’de yaÅŸamaktayım, EreÄŸli’yi çok seviyorum. Ancak EreÄŸli’nin çok ihmal edildiÄŸini, göz ardı edildiÄŸini haklarını alamadığını görüyorum. Ve hepimiz bunun farkındayız, dolayısıyla artık bu seçimde inÅŸallah hepimiz hep beraber A partisi, B parti düşünmeden körü körüne gitmeyeceÄŸiz ve bakacağız tabiki sıralamalarda Allah nasip eder istediÄŸimiz konumda olursak ki inÅŸallah öyle olacaktır bu seçim çünkü farklı bir seçim, bu seçim Cumhuriyetin ikinci yüzyılının kuruluÅŸu olacaktır. O nedenle büyük bir mücadele vereceÄŸiz hep beraber özellikle sizlerin kırsalın sıkıntılarını çok iyi biliyoruz ve ben kırsala gittiÄŸim zaman herkes ÅŸunumuz yok bunumuz yok bu eksikti inanın hep belediyeden bir ÅŸeyler. Elinden geldiÄŸi kadar belediye destek olmaya çalışıyor. Biz de dışarıdan ne yapabilirizi devreye sokuyoruz elimizden geleni. Ama eÄŸer bir iktidar bir milletvekilini gönderirsek bu bölgenin sıkıntılarını birebir sırtlanıp, gece gündüz mücadele edip sonuna kadar o isteklerini almadan gelmeyecek vekiller istiyoruz. Ve bu nedenle desteÄŸiniz olmadan bu söz konusu deÄŸil, sizim desteÄŸinizi aldığımız takdirde inanıyorum ki Genel Merkezde bunun farkına varacaktır evet bu bölge ÅŸu ÅŸu kiÅŸilerin aday olmasını istiyor önceki gibi tepeden inme milletvekillerinin olacağını hiç zannetmiyorum. Çünkü bu seçim o seçimlerden deÄŸil. Sizlerden istediÄŸim beni desteklemeniz, beni desteklediÄŸinizde çok büyük deÄŸiÅŸiklikler olacaktır, iktidarda olacağız zaten. Ä°ktidar olduktan sonrada zaten hele ki doÄŸru vekilleri de gönderirsek EreÄŸli’nin kaderini deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. Onun adamı, bunun bilmem neyi bunlar bitti. Ä°nsanın en yakını dahi olsa bu iÅŸi baÅŸaramayacaksa kesinlikle göz ardı etmek lazım.”

Ziyaretin sonunda, muhtarlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

RESMÄ° BAÅžVURUSUNU YAPACAK

CHP Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık destek ziyaretlerine başladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
kızgın2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
A. Dursun

15 Mart 2023 - 23:48

Hüseyin Uysal neden kazanmıştı?rnNeriman Hanım seçilmedi diye Posbıyık Ereğli halkından intikam almaya çalıştığı için.rnTarih yalnız aptallar için tekerrür eder...

Alperen eregli

14 Mart 2023 - 20:30

Pospiyik akp li huseyin beyin basarizligi ile tekrar belediyemizin basina getirdik secimlerden once acikladigi hic bir projeyi yapmadi sozunu tutmadi oy verenlerin bir cogu pisman siralamaya girsin gidip akp ye oy vericem zaten chp de dayatma kilicdaroglunu cikardi biz ekrem yada mansuru beklerken hayal kirikligi ile muharrem inceye yoneldik

Yorum Yazın

Canlı Radyo