Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Rektör Özer Ankara’daki Saldırıyı Kınadı

Rektör Özer Ankara’daki Saldırıyı Kınadı

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, kirli emellerine ulaşmak için her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmeyen terör gruplarının dün suçu yalnızca sokaktan geçmek olan vatandaşları, gözlerini kırpmadan hayatından ettiğini belirtti.

Türkiye’nin değişik yerlerinde askere, polise ve kamu görevlilerinin yanı sıra masum vatandaşlara karşı yapılan terör eylemleriyle Ankara’da sivil vatandaşları hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan Özer, açıklamasında şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın serbestçe dolaşma hakkı bulunan sokakları, şehirleri korkulacak yerler haline getirmeye çalışan bu gruplar, hain emellerine asla ulaşamayacaktır. Ankara’daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı, devletimizin terörle haklı, başarılı ve etkili mücadelesini zaafa uğratmak adına farklı toplum kesimlerini birbirine düşürebilmektir. Asırlardır doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle kopmayan bir kardeşlik bağıyla birbirine bağlı olduğumuz bu topraklarda, gözü dönmüş teröre karşı sağduyuyu elden bırakmadan yapılan hain saldırılara karşı kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden sabırla tek vücut olmaya devam edeceğiz. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye ve terörün yanında değil karşısında yer almaya davet ediyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, her şartta ülkesinin bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyeceğini ifade eden Özer, milletin kararlılığı, devletin gücü ve imkanlarıyla bu saldırıların faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerin tespit edilerek gereken cezanın verileceğine inançlarının tam olduğunu belirtti.

Özer, milletin huzurunu, ülkenin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo