Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI..

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI..

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi’ne 6 Anabilim dalı açıldı.

  8 Nisan 2016 tarihinde açılan BEÜ Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi; Turizm İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği, Rekreasyon Yönetimi, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği bölümleriyle eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirecek.  

Eğitim Turizm Fakültesine açılan yeni bölümlerin BEÜ ve Zonguldak için çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Özer şunları söyledi: “Ereğli tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ilçe. Bölgenin hızla gelişen turizm merkezlerine sahip olması sektörde yetişmiş insan gücüne gereksinimi de beraberinde getiriyor.

Bu alanda lisans eğitimi veren Turizm Fakültelerinden mezun olanların meslekte istihdam oranları ise pek çok sektöre göre ön sıralarda yer almakta. Bu açıdan Üniversitemizde donanımlı ve deneyimli bireyler yetiştirerek sektörün insan kaynağına katkı sunmayı hedefliyoruz. Turizm Fakültesi bünyesinde açılan bölümler de turizm sektöründe farklı ihtiyaçlara karşılık olacak bölümler. Yine Kdz. Ereğli’deki yeni kampüs alanı yeni kurulacak akademik birimler için oldukça uygun bir yapıya sahip. Turizm Fakültemizin de bu kampüs içerisinde yer alan en önemli fakültelerimizden biri. Bu vesileyle Turizm Fakültemize açılan yeni bölümlerin Ereğli’ye ve Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo