Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Referandumdaki oyların siyasi parti tercihiyle ilgisi yoktur’

’Referandumdaki oyların siyasi parti tercihiyle ilgisi yoktur’

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Vatandaşımızın tercihine saygı göstermek herkesin görevidir." dedi.

Hamzaçebi, partisinin Zonguldak Ä°l BaÅŸkanlığını ziyaretinde, 16 Nisan’da herkesin sandık başına gideceÄŸini belirterek, halkoyuna sunulan anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda vatandaÅŸların görüşlerini, tercihlerini, "evet" veya "hayır" yönünde ifade etmek suretiyle oylarını kullanacağını söyledi.Demokrasilerde "evet" veya "hayır" oyları hangi yönde olursa olsun, bütün oyların saygıdeÄŸer olduÄŸunu vurgulayan Hamzaçebi, şöyle devam etti:"Vatandaşımızın tercihine saygı göstermek herkesin görevidir. Kendi tercih ettiÄŸi yönün aksine oy kullandığı için kimse kimseyi eleÅŸtiremez. Siyasetçilere düşen görev, deÄŸiÅŸikliÄŸin kapsamında ne olduÄŸunu açık ve samimi ÅŸekilde vatandaÅŸla paylaÅŸmaktır. Vatandaşımız daha rahat, daha kolay karar verecektir ancak bir bilgi kirliliÄŸi yaratılmak istenmektedir. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin kapsamı vatandaÅŸa açık bir ÅŸekilde anlatılmamaktadır. Benim gördüğüm budur. 16 Nisan’da vereceÄŸimiz oyların bir hükümet veya siyasi parti tercihiyle ilgisi yoktur. Siyasi parti baÄŸlarımız ne olursa olsun burada o baÄŸların ötesinde bir deÄŸerlendirme yapmak zorundayız. Benim önerim ÅŸudur, genel seçimlerde oy verdiÄŸiniz siyasi partileri yine genel seçimlerde desteklemeye devam edelim."

"Tek adam yönetimi,Türkiye’ye yarar mı yoksa zarar mı getirir?" diyen Akif Hamzaçebi, "DeÄŸerlendirilecek olan budur. Åžu anda Sayın CumhurbaÅŸkanı yurt dışına gitse, kendisine TBMM baÅŸkanı vekalet eder. Halkın seçtiÄŸi kiÅŸi, halkın seçtiÄŸi siyasi, halkın seçtiÄŸi cumhurbaÅŸkanına vekalet etmektedir. Önerilen sistem yürürlüğe girerse halkı seçtiÄŸi cumhurbaÅŸkanına halkın seçmediÄŸi bir cumhurbaÅŸkanı yardımcısı vekalet edecektir. Demokrasilerde halkın oylarıyla gelmeyen kimsenin vekalet etmesi demokrasiye aykırıdır. Bu iradeyi bir kenara atıp da tek kiÅŸinin iradesiyle cumhurbaÅŸkanına vekalet edilecek olması kabul edilemez." diye konuÅŸtu. 

"Ben halkımızın sağduyusuna inanıyorum"

"Tek adam yönetimi olursa ülkede özgürlükler tehlikeye girer." ifadesini kullanan Hamzaçebi, şöyle devam etti:"Özgürlükler kesinlikle tehlikeye girer. A veya B kiÅŸisinin cumhurbaÅŸkanı olması fark etmez. Ortada tek adam yönetimi varsa Türkiye anayasaya veda eder. Türkiye anayasasız döneme girmiÅŸ olur. Kağıt üzerinde bir anayasa olabilir ama bu anayasa bütün kuvvetleri tek bir kiÅŸi üzerinde topluyor ise ortada anayasa diye bir ÅŸey yoktur. Bu anayasaya göstermelik anayasa denir. Halk oylamasında bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifi kabul edilirse Türkiye anayasasız bir döneme girmiÅŸ olur. Anayasasız bir dönemde özgürlükler ortadan kalkar. Ben halkımızın saÄŸduyusuna inanıyorum. Vatandaşımızın parti baÄŸlarının ötesine geçerek memleketin ve ülkenin geleceÄŸini düşünerek bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine oy vermesini istiyoruz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo