Sağlık 3 yıl 8 ay 24 gün 10 saat 54 dakika önce 2165
Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Alem” programına konuk oldu.
“Ramazan’da sağlıklı beslenme” konulu söyleşi de konuşan Özsan,”Orucu ne çok sıcak nede soğuk, ılık bir çorba ile açmak gerekiyor. Sağlıklı olan bu. Yayla ve Sebze çorbası tercih edilmeli. Köfte, et ve bunun gibi ana yemeğin yanında zeytinyağlı sebze iftarda fazla besin alımını önleyici faktör. Yeşil salata da. İftarda pideyi de bir dilim ekmek büyüklüğünde tüketmeliyiz.” dedi.
“Oruç, diyete başlamak için bir fırsat.Mecburi bir iştah kontrolü sağlıyorsunuz.” diyen Özsan, “Sahurda tuz oranı yüksek olan besinler sizi susatır. Sahurda doğru tercihler yapılmalı. Sahur yapmayan boş mide de sizi olumsuz etkiler. İçeriğe dikkat edenler daha sağlıklı bir Ramazan geçirebilirler. İftar ile sahur arasında su içmek için susamayı beklemeyin.” şeklinde konuştu.