Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Rafting İşletmecilerinin Yeni Gözdesi

Rafting İşletmecilerinin Yeni Gözdesi

Antalya’daki rafting işletmecileri, Düzce’deki Melen Çayı’nda tesis açmak için başvuru yaptı.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumayeri Dokuzdeğirmen parkurunun Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu ve markalaştığını söyledi.

Melen Çayı’nın Antalya’daki rafting işletmecilerinin ilgisini çektiğini aktaran karanfil, "Burası artık marka oldu, iki metropolün arasında. Her gün gittikçe artan bir ilgiye sahip olan bir parkur. İşletmeciler burada rafting tesisi açmak için müracaat etmek istediklerini bize ilettiler. Çalışanları da buraya gelerek çalışmak istiyor" dedi.

Antalya bölgesinden gelen bir işletmenin nehirde bu yaz faaliyete başladığını söyleyen Karanfil, Düzce Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile görüşen diğer firmaların işletme izinlerinin bu ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Düzce’de turizm kalitesini her geçen gün artırdıklarını söyleyen Karanfil, Antalyalı rafting işletmecilerinin gelmesiyle kalitenin daha da artacağına inandıklarını vurguladı.

- "Bu yıl 50 bin kişinin rafting yapmasını hedefliyoruz"

Kentte bir süredir etkili kar yağışı ile Melen Çayı’nın debisinin istedikleri seviyeye yükseldiğini vurgulayan Karanfil, "Hem toprak suya doydu, yükseklerde karlar var. Nehirdeki su seviyesi istediğimiz şekilde gidiyor. Aynı zamanda sezonunda uzun ve heyecanlı olabileceğinin işaretlerini bize gösteriyor. Bu da haliyle bizim yüzümüzü güldürüyor" diye konuştu.

Karanfil, geçen yıl nehirde 39 bin 500 kişinin rafting yaptığını aktararak, şöyle dedi:

"Bu yıl için hedefimizi 50 bin olarak belirledik. Mevsim şartları hedefimizi rahat yakalayabileceğimizi bize gösterdi. Her zaman söylüyoruz, parkurumuz Türkiye’nin en iyi parkuru. Heyecanı olan riski olmayan bir parkur. Şu anki seviyesi itibarıyla 5+ zorluk derecesine varan, yıllık ortalaması 3+ zorluk derecesini bulan, rafting yapanların oldukça zevk aldığı bir parkurumuz var. Herkesi rafting yapmaya davet ediyoruz. Bu su kaçırılmayacak bir su. Bu sene kaçırılmayacak bir rafting senesi olacak."

Karanfil, Düzce’ye gelen misafirlere raftingin yanında ATV ve zipline gibi alternatif doğa sporları seçeneklerinin de sunulduğunu sözlerine ekledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo