13 o C Kdz. Ereğli

"VİCDANEN RAHATSIZIM"DEDİ !.

Gizli tanık Murat Sesli`ye kurulan FETÖ kumpasını itiraf etti !.İşte gündemi değiştirecek gelişme

Gündem 2 yıl 6 ay 27 gün 7 saat 34 dakika önce 4889

Haberi Paylaşın

2009 yılında Zonguldak’ta gerçekleştirilen Çelik-2 operasyona dahil edilen Eski Belediye Başkanı Murat Sesli hakkında ki soruşturmayı yürüten savcı ve Sesli hakkında hüküm veren hakimlerin FETÖ üyesi çıkmasının ardından, gizli tanıklar da nasıl yönlendirildiklerini itiraf etti.

Davada kapsamında dinlenen 1 numaralı gizli tanık hem savcılıkta hem de mahkemede kendisinin söylemediği ifadelerin savcı ve hâkimler tarafından kayıtlara geçirildiğini söylerken, 5 numaralı gizli tanık da, FETÖ’den firari olan ismin kendisini yanına çağırıp para ve koruma teklif ederek FETÖ’cü savcı ve hâkimlere yönlendirdiğini itiraf etti.

“VİCDANEN RAHATSIZIM”

5 numaralı gizli tanık mahkemeye gönderdiği mektupta, ‘Vicdanen çok rahatsız olduğunu’ belirterek;

“Tanımadığım bir çocuk Kışla’ya benim yanıma gelerek M.G.’nin benimle görüşmek istediğini söyledi. Birlikte M.G.’nin İstanbul yol ayrımında ki otomobil bayisine gittik. M.G. bana M.T. ve U. L. ile olan husumetimden haberi olduğunu, istersem bu kişi ve kardeşlerinden kurtulabileceğimi ama buna karşılık bana dediklerini yapmamı istedi. Beni Ankara’dan Emniyet Müdürleri ile görüştüreceğini, Ahmet Likoğlu ve Murat Sesli’nin seçimlere girmeyeceğini, M.T. ve yanındakilerin de Kışla’dan uzaklaştırılacağını, bana maddi yardım yapabileceğinide söyledi. Kışla’da zaman zaman yanıma gelen polislerde gizli tanıklığı kabul etmemem durumunda başıma bir şey geleceğini söyledi. İstemediğim halde gizli tanık yapmak zorunda bırakıldım.”

SESLİ’NİN AVUKATI KONUŞTU

Eski AK Partili Belediye Başkanı Murat Sesli’nin Avukatı Gökhan Yardımcı, müvekkilinin soruşturmasını yürüten Savcı ve tutuklamayı yapan hâkim ile duruşma savcısı ve ceza kararını veren hakimlerin FETÖ üyesi olduklarının ortaya çıktığını belirterek, bu kişilerin kendi iradeleri ile değil, örgüt iradesi ile karar vermelerinden dolayı kararın hukuki bir geçerliliğinin olmaması gerektiğini ifade etti.

Yardımcı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun FETÖ ile iltisaklı oldukları belirlenen kişilerin yaptıkları soruşturmalar ve verdikleri kararlarla ilgili olarak yargılamanın yenilenmesine, yönelik ifadelerine dikkat çekerek, “Murat Sesli dosyasında olduğu gibi geçmişe dönük detaylı bir şekilde incelendiği zaman mutlaka bu bağlantılar ortaya çıkarılacaktır. Murat Sesli’nin davanın başından beri masum olduğuna inanıyoruz. Biz sürecin takipçisiyiz. Yeni başvurularımız olacak. Ben inanıyorum ki Murat Sesli kamuoyu nezdinde, Ereğli halkının gözünde hala masumdur. Yargı kararlarına saygımız sonsuz. Bu masumiyeti ortaya çıkarmak için her türlü kanun yollarını deniyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 13 saat 44 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 4 saat 56 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 11 saat 57 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 9 saat 1 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 8 saat 35 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 2 saat 50 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 7 saat 25 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 13 saat 18 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 8 saat 24 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 10 saat 51 dakika önce KAZA ; 2 YARALI