Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"VİCDANEN RAHATSIZIM"DEDİ !.

"VÄ°CDANEN RAHATSIZIM"DEDÄ° !.

Gizli tanık Murat Sesli`ye kurulan FETÖ kumpasını itiraf etti !.İşte gündemi değiştirecek gelişme


 

2009 yılında Zonguldak’ta gerçekleÅŸtirilen Çelik-2 operasyona dahil edilen Eski Belediye BaÅŸkanı Murat Sesli hakkında ki soruÅŸturmayı yürüten savcı ve Sesli hakkında hüküm veren hakimlerin FETÖ üyesi çıkmasının ardından,  gizli tanıklar da nasıl yönlendirildiklerini itiraf etti.

Davada kapsamında dinlenen 1 numaralı gizli tanık hem savcılıkta hem de mahkemede kendisinin söylemediÄŸi ifadelerin savcı ve hâkimler tarafından kayıtlara geçirildiÄŸini söylerken, 5 numaralı gizli tanık da, FETÖ’den firari olan ismin kendisini yanına çağırıp para ve koruma teklif ederek FETÖ’cü savcı ve hâkimlere yönlendirdiÄŸini itiraf etti.

“VÄ°CDANEN RAHATSIZIM”

 5 numaralı gizli tanık mahkemeye gönderdiÄŸi mektupta, ‘Vicdanen çok rahatsız olduÄŸunu’ belirterek;

“Tanımadığım bir çocuk Kışla’ya benim yanıma gelerek M.G.’nin benimle görüşmek istediÄŸini söyledi. Birlikte M.G.’nin Ä°stanbul yol ayrımında ki otomobil bayisine gittik. M.G. bana M.T. ve U. L. ile olan husumetimden haberi olduÄŸunu, istersem bu kiÅŸi ve kardeÅŸlerinden  kurtulabileceÄŸimi ama buna karşılık bana dediklerini yapmamı istedi. Beni Ankara’dan Emniyet Müdürleri ile görüştüreceÄŸini, Ahmet LikoÄŸlu ve Murat Sesli’nin seçimlere girmeyeceÄŸini, M.T. ve yanındakilerin de Kışla’dan uzaklaÅŸtırılacağını, bana maddi yardım yapabileceÄŸinide  söyledi. Kışla’da zaman zaman yanıma gelen polislerde  gizli tanıklığı kabul etmemem durumunda başıma bir ÅŸey geleceÄŸini söyledi. Ä°stemediÄŸim halde gizli tanık yapmak zorunda bırakıldım.”

SESLÄ°’NÄ°N AVUKATI KONUÅžTU 

Eski AK Partili Belediye BaÅŸkanı Murat Sesli’nin Avukatı Gökhan Yardımcı, müvekkilinin soruÅŸturmasını yürüten Savcı ve tutuklamayı yapan hâkim ile duruÅŸma savcısı ve ceza kararını veren hakimlerin FETÖ üyesi olduklarının ortaya çıktığını belirterek,  bu kiÅŸilerin kendi iradeleri ile deÄŸil, örgüt iradesi ile karar vermelerinden dolayı kararın hukuki bir geçerliliÄŸinin olmaması gerektiÄŸini ifade etti.

Yardımcı,  Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FevzioÄŸlu’nun FETÖ ile iltisaklı oldukları belirlenen kiÅŸilerin yaptıkları soruÅŸturmalar ve verdikleri kararlarla ilgili olarak yargılamanın yenilenmesine, yönelik ifadelerine dikkat çekerek,  “Murat Sesli dosyasında olduÄŸu gibi geçmiÅŸe dönük detaylı bir ÅŸekilde incelendiÄŸi zaman mutlaka bu baÄŸlantılar ortaya çıkarılacaktır.  Murat Sesli’nin davanın başından beri masum olduÄŸuna inanıyoruz.  Biz sürecin takipçisiyiz. Yeni baÅŸvurularımız olacak. Ben inanıyorum ki Murat Sesli kamuoyu nezdinde, EreÄŸli halkının gözünde hala masumdur. Yargı kararlarına saygımız sonsuz. Bu masumiyeti ortaya çıkarmak için her türlü kanun yollarını deniyoruz.” Ä°fadelerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın1
kızgın1
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo