Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"TARİH VEKİLLERİ YAZACAK "

"TARÄ°H VEKÄ°LLERÄ° YAZACAK "

Posbıyık , partisinin Milletvekillerini topa tuttu.


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, hükümetin çıkarttığı tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle Belediyespor kulübünün yaÅŸadığı kapanma tehlikesi için hiçbir giriÅŸimde bulunmayan ancak Zonguldak Kadın Basketbol Takımı’nın kapanmaması için çaÄŸrı üzerine çaÄŸrı yapan partisinin Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem ErtuÄŸrul’a sert çıktı. BaÅŸkan Posbıyık; “EreÄŸli’nin Süper Lig’de kadın takımı var. Erdemir Spor Kulübünü kapattıktan sonra EreÄŸli’nin gençlerine biz sahip çıktık. 950 lisanslı sporcumuz var ve ÅŸimdi yasal olarak elimizi kolumuzu baÄŸladıkları için yardım edemiyoruz ve kapanıyor. Bu takıma, dolayısıyla EreÄŸli’nin gençlerine sahip çıkın diye bas bas bağırırken partimizin Milletvekilleri dahi Zonguldak Basket Takımı kapanmasın diye çaÄŸrı yapıyor. Milletvekili Eylem ErtuÄŸrul’un ne Endüstri Bölgesi sorunu, ne diÄŸer EreÄŸli sorunlarıyla ilgili bir derdi olmadığını biliyorduk ta en azından Deniz Yavuzyılmaz EreÄŸli’yle ilgilenir düşünüyorduk. Onunda bu süreçte EreÄŸli’yle ilgili derdi olmadığını gördük. Kdz. EreÄŸli’nin gençlerine sahip çıkmayan Milletvekillerinden utanç duyuyorum. Tarih sizi yazacak. Hiçbir ÅŸey yapamıyorsanız ÅŸu tasarruf tedbirleri genelgesinin iptali için uÄŸraşın. Genelge iptal olursa Kdz. EreÄŸli Belediyesi o zaman yine bu takıma ve gençlere sahip çıkar” dedi.

 

 

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, bir açıklama yayınlayarak partisinin Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem ErtuÄŸrul’a sert tepki gösterdi.

BaÅŸkan Posbıyık, hükümetin çıkarttığı tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle Belediyespor kulübünün yaÅŸadığı kapanma tehlikesi için hiçbir giriÅŸimde bulunmayan ancak Zonguldak Kadın Basketbol Takımı’nın kapanmaması için çaÄŸrı üzerine çaÄŸrı yapan partisinin Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem ErtuÄŸrul’a “EreÄŸli’nin gençlerine sahip çıkmayan milletvekillerinden utanç duyuyorum” dedi.

Posbıyık, şu açıklamada bulundu:

‘ERDEMÄ°R spor kulübünü kapattıktan sonra bir çok branÅŸtaki sporcular açıkta kaldı. Kdz. EreÄŸli Belediyespor çatısı altında 12 branÅŸta bu gençleri topladık. Åžuan 950 lisanslı sporcumuz var. Amacımız EreÄŸli gençliÄŸi kötü yola gitmesin, kötü alışkanlıklar edinmesin, spor yapsın dedik. Bu çocukların, gençlerin içinde Erdemir’de, Tat Metal’de, Çınar Boru’da çalışan işçilerin çocukları da var.

2024 yerel seçimlerinin hemen ardından hükümet ‘Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ çıkarttı. Belediyelerin elleri kolları baÄŸlandı. Yasal olarak yardım edemiyoruz, bir forma dahi alamıyoruz. Festivali iptal ettik. Spor Kulübünün kapanmasına gönlümüz razı olmadığı için 2 ay önce çıktım kamuoyuna açıklama yaptım. EreÄŸli’den ilk 500 sanayi kuruluÅŸu arasına giren firmalar baÅŸta olmak üzere, spor yorumcularına, spor severlere, hayırseverler dahil iÅŸ dünyasına seslendik. ‘Gelin kulübe sahip çıkın. Ben baÅŸkan olmayayım, ister kulübün ismini deÄŸiÅŸtirin ama yeter ki bu gençlere sahip çıkın’ dedik. Bu kulübün yıllık bütçesi 50 milyon TL. Ä°lk 500’e giren 3 firma 15’er milyon verse, (bu verdiÄŸi paraları vergiden düştüklerini de düşünürsek)  sorun kalmayacak ve bu gençler ortada kalmayacak. Süper Lig’deki Kadın Futbol Takımı kapanmayacak. Bu takım Åžehit Vefa Karakurdu Beyçayırı stadında Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, BeÅŸiktaÅŸ’ı ağırlıyor. Kapanmasın diye, ileride kimsenin vicdanı sızlamasın diye mücadele veriyoruz.

Ancak biz bu mücadeleyi verirken, bu takıma, dolayısıyla EreÄŸli’nin gençlerine sahip çıkın diye bas bas bağırırken partimizin Milletvekilleri dahi Zonguldak Basket Takımı kapanmasın diye çaÄŸrı yapıyor. Elbette bizde istemeyiz Zonguldakspor Basket67 Kadın Basketbol Takımı’nın kapatılmasını. Ancak bizimde Süper Lig’deki Kadın Futbol Takımımız aynı akıbeti yaşıyor. Milletvekilleri ‘ÇaÄŸrımızdır’ diye açıklama yapıyor. EreÄŸli nerede EreÄŸli. EreÄŸli’nin Milletvekili yok mu?

Milletvekili Eylem ErtuÄŸrul’un ne Endüstri Bölgesi sorunu, ne diÄŸer EreÄŸli sorunlarıyla ilgili bir derdi olmadığını biliyorduk da en azından Deniz Yavuzyılmaz EreÄŸli’yle ilgilenir düşünüyorduk. Onun da bu süreçte EreÄŸli’yle ilgili derdi olmadığını gördük.

Kdz. EreÄŸli’nin gençlerine sahip çıkmayan Milletvekillerinden utanç duyuyorum. Tarih sizi yazacak. Hiçbir ÅŸey yapamıyorsanız ÅŸu tasarruf tedbirleri genelgesinin iptali için uÄŸraşın. Genelge iptal olursa Kdz. EreÄŸli Belediyesi o zaman yine bu takıma ve gençlere sahip çıkar.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Efkan Dede

06 AÄŸustos 2024 - 20:02

Milletvekilleri ne yapacak gelip takimi satinmi alacak eylem olmasaydi dursun olacakti ismi o zamanda utancmi duyacaktin kendi partinin vekillerinden madem utanc duyuyosun o partiden istifa et ne isin var orda hamaset yapma baskan bırak bu isleri son donemin agzindan cikan laflari tartip konus

EreÄŸlili ben

04 AÄŸustos 2024 - 22:09

Lafa gelince atar tutar burdaki sanayi devleri, Erdemir,eren enerji ,tat metal,cates vs vs vs ayıp sizindir

Hüseyin D

04 AÄŸustos 2024 - 20:42

950 lisanslı sporcu mu var! Şaka mı bu! Adam başı onbin liradan hesap yapsak hatırı sayılır bir gider olmuyor mu! Valla iyiymiş

Yorum Yazın

Canlı Radyo