11 o C Kdz. Ereğli

"EREĞLİ'Yİ UNUTAMAM" !

Ünlü Sanatçı Ümit Sayın`ın , Ereğli FM Yayın ve Reklam Müdürü Arzu Tekin`e verdiği özel röportaj yayında...

Gündem 2 yıl 10 ay 13 gün 21 saat 1 dakika önce 9792

Haberi Paylaşın

Ereğli FM Yayın ve Reklam Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Âlem programı doksanlı yıllardan günümüze birbirinden güzel şarkılarda imzası ve sesi olan; söz yazarı, besteci ünlü müzisyen Ümit Sayın’ı ağırladı.

Ümit Sayın’ın Ereğli FM’e verdiği çok özel röportaj sürprizler ile doluydu. Sayın “Ümit Sayın olarak gençlere yol açmak istiyorum. Benim tüm hit şarkılarımı, sesine güvenen yetenekli arkadaşlarımız hiç bir ücret ödemeden söyleyebilecek. Sosyal medya hesaplarından süreci takip edebilirler” dedi.

İşte Arzu Tekin’in Ümit Sayın ile gerçekleştirdiği çok özel röportajdan çok özel açıklamalar;

Arzu Tekin ; Hoş geldiniz Ümit Bey

Ümit Sayın: Bu özel buluşma için öncelikle Arzu’cum sana ve Ereğli FM ailesine çok teşekkür ederim. Öncelikle Covid’den kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah tan rahmet, şifa bekleyenlere acil şifalar diliyorum. 2-3 kez Ereğli ye gelmek nasip oldu. Ereğli güzelliğiyle, pırıl pırıl insanıyla unutulmazlarım arasında. Canım Zonguldak Ereğli. Mümkün olduğunca konser vermek istediğimiz şehirlerden biri.

Arzu Tekin: “Ümit Sayın’a soracağımız sorular bitmez. Söyleşi tadında güzel bir sohbet edelim dilerseniz. Sezen Aksu’yla başlayan müzik yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

Ümit Sayın : 30 yılı kısa bir süreye sığdırmak ne kadar mümkün olur bilmiyorum. Ama her şey Sezen Aksu yla başladı. İzmir’e bir konser için geldiğinde ben aniden sahneye fırlayarak şarkı söylemeye başladığımda kendisi beni dinledi ve İstanbul’a davet etti. O zaman 20 yaşındaydım.Şimdiyse 51 yaşındayım. Tam 31 yıl oldu. O yıllarda Sezen Aksu sayesinde MFÖ,Barış Manço,Orhan Gencebay gibi önemli isimlerle müzik sevgisi ve müziğe sarılmak konusunda bir çok örneklerin olduğu sohbet etme imkanım oldu.

Daha sonra; Tarkan, Ajda Pekkan, Harun Kolçak gibi isimlere back vokallik yaptım.Bu tecrübeler sahne de pişmemi sağladı. Sonrasında kendi albümümü hazırladım. Hicran, gül beyaz gül isimli şarkılarım çok sevildi.Tarkan;gitme,dön bebeğim, Ben Deniz; gönül yareler içinde, Zeynep Dizdar;vazgeç gönül, Leman Sam;aşkımdan vazgeçme..En sevilen şarkılarımdan oldu. 90 lı yıllarda kendi bestelerini yapan müzisyen arkadaşlarımızın dışında o dönemden günümüze Aşkın Nur Yengi,Emel Müftüoğlu,Deniz Seki,Levent Yüksel,Burak Kut,Seden Gürel,Yeşim Salkım,Hakan Peker,Gökhan Özen gibi isimler şarkılarımı seslendirdi.4 solo albüm ve Ümit Sayın koleksiyon albümleri ile birlikte, Tarkan, Levent Yüksel ve Leman Sam gibi isimlerle kendi şarkılarımın düetini yorumladık.

Çok biriktirdiğim beste ve şarkılar var. Son olarak Para isimli keyifli bir şarkımızı dinleyicilerimizle buluşturduk. Best Of Ümit Sayın albümü ve sürpriz düetler çok yakında..

Çok daha güzel bir sürprizi sizin aracılığınızla ilk defa Ereğli Fm den duyurmak istiyorum. Ümit Sayın olarak gençlere yol açmak istiyorum. Benim tüm hit şarkılarımı, sesine güvenen yetenekli arkadaşlarımız hiç bir ücret ödemeden söyleyebilecek. Hiç bir alt yapı ödemesi yapmadan müzik direktörlüğünü, süper vizörlüğünü ve vokal koçluğunu benim yaptığım bir platformda imkan sunuyoruz.Ve bu platformda yine Türkiye’nin çok değerli söz yazarlarının şarkılarını da seslendirme imkanı sunacağız.Kimse onları kandıramayacak. Ümit abileri arkalarında. Başarılı bulduğumuz isimleri Türkiye’nin 1 numaralı dijital platformunda yayınlayacağız.Ve şarkılar da kliplendirilecek.Ümit Sayın official İnstagram hesabından takip ederek bize ulaşabilirler.

Arzu Tekin: Şarkılarınız daha çok yaşanmışlıklar sonucu mu oluşuyor?

Ümit Sayın : Belli bir tecrübeden sonra,30 yıl sonra anladığım bir şey;Gönül yıllar içinde yaşanan her şeyin kaydını alıyor.Hayatlarımızı hepimiz inişli çıkışlı yaşıyoruz.Yıllarca neleri dert ederseniz o akış bir şekilde sözlere dökülüyor.Eseriniz de içtenlik varsa insanların gönlüne dokunuyorsunuz. Dünyanın en güzel şeyi bu şarkılarla insanların gönlüne hitap etmek.

Arzu Tekin: Yeni nesil şarkılara bakış açınız nedir?

Ümit Sayın : Gençlere inanıyorum.Yeni nesil şarkılarda kendilerini anlatan ve ifade eden çok başarılı isimler var.Gençlere edebiyatla ilgilenmelerini tavsiye ederim.Şairleri araştırabilirler.AŞIK VEYSEL’İ araştırsınlar.

Barış Manço,MFÖ,Onno Tunç gibi isimlerin sözleri çok değerlidir.

Bu güzel söyleşi için sizlere çok teşekkür ediyorum..

Tüm Ereğli FM dinleyicilerine, Ereğli ye sevgilerimi iletiyorum.

En kısa zamanda görüşmek üzere..

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 20 saat 5 dakika önce BEÜ 2. SINIF ÖĞRENCİSİ KENDİNİ ASTI
6 gün 7 saat 38 dakika önce GÖZALTINA ALINDI !
6 gün 7 saat 52 dakika önce YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ
6 gün 21 saat 14 dakika önce EREĞLİ'DE DE HİSSEDİLDİ !
2 gün 18 saat 40 dakika önce DEVREK YOL AYRIMINDA ZİNCİRLEME KAZA !
3 gün 19 saat 2 dakika önce BAĞLIK MAHALLESİNDE YANGIN !
1 gün 16 saat 16 dakika önce İLÇE MERKEZİNDE KAZA !
2 gün 7 saat 10 dakika önce GAZETECİ MEHMET DURSUN HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 18 saat 26 dakika önce İLÇEDE KORKUTAN PATLAMA !