Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIM "

"EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIM "

Depremde arkadaşını kaybeden Ereğlili öğretmen, arkadaşının kedisi ile teselli buldu.


KahramanmaraÅŸ'ın OnikiÅŸubat ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalan Mustafa Ezer (40) ile 9 aylık hamile Demet Ezer (37) yaÅŸamlarını yitirirken, depremin 10’uncu gününde enkaz altından çıkarılan kedileri 'Maya' Kızılay gönüllüleri tarafından Zonguldak'ın EreÄŸli ilçesine getirilerek arkadaÅŸları Yasemin FilibelioÄŸlu'na verildi. Öğretmen Demet Ezer'in üniversiteden arkadaşı olan Yasemin FilibelioÄŸlu (38), "Ben yeÄŸenimi kucaklamayı hayal ediyordum, ancak maalesef nasip olmadı. Ä°nÅŸallah kedisiyle teselli olacağım. O emanete sahip çıkacağım" dedi. 

OnikiÅŸubat ilçesinde bulunan OnikiÅŸubat Kültür Kent Sitesi'nde yaÅŸayan Mustafa ve 9 aylık hamile eÅŸi Demet Ezer yıkılan binanın enkazında kalarak yaÅŸamlarını yitirdi. Ä°ngilizce öğretmeni 9 aylık hamile olan Demet Ezer ile esnaf olan ayrıca AKUT gönüllüsü Mustafa Ezer'in cenazeleri 15 Åžubat günü enkaz altından çıkarıldı. Ayrıca aynı gün çiftin enkazda kalan kedileri 'Maya' enkaz altından çıkarıldı. AKUT görevlileri Maya’yı enkaz altında çıkarırken, kedi bakıma alındı.  

Öğretmen Demet Ezer'in Zonguldak'ın EreÄŸli ilçesinde yaÅŸayan üniversiteden arkadaşı öğretmen Yasemin FilibelioÄŸlu, KahramanmaraÅŸ'ta bulunan Kızılay EreÄŸli Åžubesi görevlileri ile temasa geçerek çiftin durumunu sordu. Kızılay görevlileri, enkaz altında kalan çiftin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, kedilerinin gönüllüler tarafından bakıma alındığını belirledi. Yasemin FilibelioÄŸlu'nun kediyi sahiplenmek istediÄŸini belirtmesi üzerine Kızılay gönüllüleri, Maya'yı alarak EreÄŸli'ye getirdi. Kızılay EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı KürÅŸat Yağız kediyi Yasemin FilibelioÄŸlu'na teslim ederek, "MaraÅŸ depreminde 10 gün enkaz altında kalan kedimizin ailesi vefat etti. Buradaki arkadaÅŸlarına sahiplendirmek adına kedimize eÅŸlik ettik. Kendisine getirdik" dedi. 

'KEDÄ°SÄ°YLE TESELLÄ° OLACAÄžIM' 
9 aylık hamile olan arkadaşının çocuÄŸunu kucaklamaya beklerken acı haberlerinin geldiÄŸini söyleyen Yasemin FilibelioÄŸlu, "CiÄŸerim yanıyor ama bir nebze olsun ÅŸimdi serinleyecek yüreÄŸim. Ben yeÄŸenimi kucaklamayı hayal ediyordum, ancak maalesef nasip olmadı. Ä°nÅŸallah kedisiyle teselli olacağım. O emanete sahip çıkacağım" dedi.  

TEDAVÄ°YE ALINDI 
Ayağı kırık olan Maya, veteriner hekime götürülerek tedaviye alındı. Veteriner hekim Kaan Sarı, Maya'nın, uzun süre enkaz altında kaldığı ve yemek yemediği için travma içinde olabileceğini söyleyerek, "Yer altında uzun süre kaldığı için aynı insanlar gibi kedimiz de etkilenmiştir. Onlarda da travma olur. Evdekileri bekler. Enkazda yaşamlarını yitiren sahiplerinin boşluğunu arar. Tüm tetkiklerini yapacağız. Uzun süre yemek yemediği için bazı rahatsızlıklar başlamış olabilir. Röntgenlerini çekeceğiz. Ona göre tedavisine başlayacağız. Ama önce genel durumunu iyileştirmeye çalışacağız" diye konuştu. Maya tedavisinin ardından Yasemin Filibelioğlu'na teslim edilecek.

"EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIM "

Depremde arkadaşını kaybeden Ereğlili öğretmen, arkadaşının kedisi ile teselli buldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo