Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"BİZ SÖMÜRGEMİYİZ " ?

"BİZ SÖMÜRGEMİYİZ " ?

Posbıyık, gazetecilerle bir araya geldi, sert mesajlar verdi.


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, EreÄŸli ve Alaplı’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin gününü kutlayan ve hediye takdiminde bulunan BaÅŸkan Posbıyık, kent gündemini deÄŸerlendirdi. ‘EreÄŸli’ye yatırım yapılmasın diye uÄŸraşıyorlar. Sonra dönüyorlar, ‘Halil Posbıyık, EreÄŸli’yi il yapmak için uÄŸraşıyor, bölmeye çalışıyor’ diyorlar. Biz illa il olalım demiyoruz. Zonguldak vilayetinin ilçelerinde nüfus oranına göre devletten, bakanlıklardan gelen paraları, payları eÅŸit miktarda dağıtın, adaletli olun, bizde Zonguldak’a sarılalım bizim vilayetimiz diye. Ä°l olmayı asla istemiyoruz o zaman’ diyen BaÅŸkan Posbıyık, “Ben ölmedikten sonra beni susturamazlar. Ya EreÄŸli’nin haklarını verecekler, veyahut il olalım diye bağıracağım. EreÄŸli’yi sömürmeye devam ettikleri müddetçe belli olmaz, yarın Düzce’ye baÄŸlanalım diye bağırabilirim” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Halk Kafe’de basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Gazeteciler Günü’nü kutlayan BaÅŸkan Posbıyık, kent gündemine iliÅŸkin de önemli mesajlar verdi.

 EreÄŸli ve Alaplı ilçesinde görev yapan çok sayıda gazeteciyle buluÅŸan BaÅŸkan Posbıyık, ÅŸunları söyledi:

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANAYIZ

“DeÄŸerli basın mensupları, Basın çalışanlarının hak ve özgürlüklerinin simgesi olan Çalışan Gazeteciler Günü’nde hepinizi sevgi ve dostlukla selamlıyorum.

Bir ülkedeki demokrasinin ölçütü, basın ve basın özgürlüğüdür. Demokrasi ancak, herkesin bilgiye ulaşabildiği, düşüncesini özgürce açıklayabildiği bir ortamda olgunlaşabilir. Basın çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri yaşam şartlarına ve çalışma koşullarına sahip olmaları basınla birlikte demokrasiyi de güçlü kılar.

Özellikle yerel basın kuruluÅŸlarının hangi zor koÅŸullarda çalıştıklarının bilincindeyim.  Gündemde basın, sosyal medya ve internet haberciliÄŸine iliÅŸkin düzenlemeler ve Basın Ä°lan Kurumunun yeni düzenlemeleri var, ben de yakından takip ediyorum.

Dilerim, Ereğli'de yerel basın, ortaklık kültürü ile gelişerek büyüsün, basın ilkeleri çerçevesinde tarafsız gazetecilik yapabilme ortamı güçlensin. Bu ortamın güçlenebilmesi adına bugüne kadar hep basınımızın yanında olduk. Yerel basınımıza ayrı bir önem verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.

Karadeniz EreÄŸli'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi atılımların ve yakaladığı çaÄŸdaÅŸlık çizgisinin bölge ve ülke kamuoyuna yansıtılmasında basın çalışanlarının büyük katkıları olmuÅŸtur. Karadeniz EreÄŸli için bugüne kadar olduÄŸu gibi bugünden sonra da elbirliÄŸiyle çalışacağız. DeÄŸerli görüşlerinizi, eleÅŸtirilerinizi dikkate alıyoruz. 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Değerli basın mensupları, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla, halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda özveriyle çalışan tüm gazetecilerin gününü kutluyorum.

Bu vesileyle geçmişte şehrimizde iz bırakmış, hayatını kaybeden basın emekçilerini rahmetle anıyorum.

Ãœlkemizde basın özgürlüğünün geliÅŸtiÄŸi, basın mensuplarının daha iyi çalışma koÅŸullarına ve haklara sahip olduÄŸu nice 10 Ocak'larda yeniden bir arada olmayı diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun…

KDZ. EREÄžLÄ° BELEDÄ°YESÄ° AK PARTÄ°’LÄ° 5 YILIN HALA ACISINI ÇEKÄ°YOR

EreÄŸli’de yerel yönetim olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir asfalt eksikliÄŸimiz var, onu da önümüzdeki yaz, rekor seviyede tamamlayacağız. Yapamadığımız iÅŸler; eski Belediye Binası’nın oradaki inÅŸaatı 4 defa ihaleye verdik ama ülkenin içindeki durumdan dolayı ihaleye giren olmadı. Ãœlkede enflasyon almış başını gidiyor, her ÅŸeye zam, benzine zam. EreÄŸli Belediyesi sadece elektriÄŸe yılda 43 milyon lira para ödüyor. VatandaÅŸlarımız geçinemedikleri için belediyeye borçlarını ödeyemiyorlar. Neden geçinemediklerini biliyoruz. Maalesef tahakkuk ve tahsilatı yapamıyoruz. Belli bir kesim emlak vergilerini de ödeyemiyorlar. Eskiden bir civataya 5 liraya ödüyorduk ÅŸimdi 25 lira. Yarın ne olacağını bilemiyoruz. Birçok belediye baÅŸkanı maaÅŸları ödeyemiyor bu zorluklardan dolayı. Biz Allah’a şükür olsun bölgede en yüksek ücreti ödüyoruz. Asgari ücret 8 bin 500 liraya çıktı zaten bizim 8 bin 100 liraydı. Devlete vergi, sigorta borcumuz yok. Ä°ller Bankasına hiç yok. Ama Ä°ller Bankası’ndan 1 lira dahi kredi aldırmıyorlar bize. Bazı belediyelerin 400-500 milyon borcu var ama kredi alıyorlar. EreÄŸli Belediyesi’ni önümüzdeki seçimlerde alabilmek için bizi sıkmaya çalışıyorlar. Ama EreÄŸli halkı AK Parti’li belediyenin tavrını geçtiÄŸimiz 5 yıl içinde gördü. Nelerden mahrum kaldığını net gördü. Biz hala belediyeyi toparlamaya çalışıyoruz. EreÄŸli Belediyesi AK Parti’li o beÅŸ senenin yükünü hala omzunda hissediyor. Halen daha yapılan anlaÅŸmalardan sıkıntılar çekiyoruz. Erdemir ve Karayollarıyla yapılan anlaÅŸmalarda bilinçsizce atılan imzalar EreÄŸli’yi mahvetmiÅŸ vaziyette. Åžunu söylemek istiyorum. Tüm bunlara raÄŸmen EreÄŸli’nin yerel yönetimi olarak hizmetlerin hepsini yapıyoruz. Ama vizyon projelerimizde eksiklikler olabilir. Eski Belediye binası için tekrar ihaleye çıkıyoruz. Paramız var.

EREÄžLÄ°’YE YATIRIM YAPILMASIN DÄ°YE UÄžRAÅžIYORLAR

Kent Meydanı’nı yapacaktık. “CHP’li Belediyeye baÅŸkanlık mı kazandıracaksınız?” diye yapılan baskılar neticesinde muhatabımız vazgeçti bu iÅŸten. Düşünebiliyor musunuz EreÄŸli’ye yatırım yapılmasın diye uÄŸraşıyorlar. Sonra dönüyorlar, ‘Halil Posbıyık, EreÄŸli’yi il yapmak için uÄŸraşıyor, bölmeye çalışıyor’ diyorlar. Biz illa il olalım demiyoruz. Zonguldak vilayetinin ilçelerinde nüfus oranına göre devletten, bakanlıklardan gelen paraları, payları eÅŸit miktarda dağıtın, adaletli olun, bizde Zonguldak’a sarılalım bizim vilayetimiz diye. Ä°l olmayı asla istemiyoruz o zaman. Konuları öyle çember çevirir gibi deÄŸiÅŸtirmeyin.

BİZ SÖMÜRGEMİYİZ ?

Yüzde 79 vergiyi Zonguldak adına EreÄŸli ödüyor ama geri dönüşte yüzde 10 bile almıyor. Biz sömürge miyiz? Gelen yatırımları Zonguldak’a, Devrek’e, Çaycuma’ya dağıtacaksın, EreÄŸli’ye geldi mi vermeyeceksin. Biz il olalım dediÄŸimizde de kızacaksınız. Bizi sömürecek misiniz daha.

HALİL POSBIYIK ÖLMEDEN SUSTURAMAZSINIZ

Pazar günü maçta olan var mıydı? Sahada iki defa top sekti, az daha gol oluyordu bizim kızların maçında. Çünkü halı daha yeni yapılmasına raÄŸmen gitti. Çünkü günde sahayı ikiye, üçe, dörde bölüp takımlar antrenman yapıyorlar. Çünkü yok baÅŸka stat. Beldelerde semt sahaları var, EreÄŸli’de semt sahaları dahi yok. Yok böyle dünya. EreÄŸli halkı sessiz, efendi, ensesine vur lokmayı al. Halklarını da aramıyor. Ä°lçe baÅŸkanları da ses çıkarmaz, benim ki de dahil. Hak, hukuk, adaletten bahsederler ama EreÄŸli’nin haklarını aramazlar. EreÄŸli halkı da garip garip boynunu büküyor, bekliyor. Beklerseniz, ezilirsiniz. Demir çelike hala işçi alınıyor. EreÄŸli’den alınıyor mu kardeÅŸim. Yalova’da, Ä°stanbul’da, Bursa’da EreÄŸlililer mahalleleri kuruldu. Bu gençleri düşünen yok mu? Yazık, günah deÄŸil mi? Biz burada çivili kazık deÄŸiliz, gideceÄŸiz bir gün ama EreÄŸli’ye yazık oluyor. Ä°steyen kızsın, isteyen aleyhimde yazsın. Ben ölmedikten sonra beni susturamazlar. Ya EreÄŸli’nin haklarını verecekler veyahut il olalım diye bağıracağım. EreÄŸli’yi sömürmeye devam ettikleri müddetçe belli olmaz, yarın Düzce’ye baÄŸlanalım diye bağırabilirim.”

GAZETECÄ°LERE HEDÄ°YE TAKDÄ°MÄ°NDE BULUNULDU

BaÅŸkan Posbıyık konuÅŸmasının ardından gazetecileri temsilen EreÄŸli Gazeteciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Åžafak Erel, ERMED BaÅŸkanı DoÄŸan Gönüllü, BATÄ°YAC BaÅŸkanı Sina Çıladır, Alaplı Gazeteciler DerneÄŸi BaÅŸkanı DoÄŸan Bostancı ile Küresel Gazeteciler Federasyonu Ä°l BaÅŸkanı Ä°.Necati Günay’a hediye takdiminde bulundu.

Kadın Gücü Kooperatifi BaÅŸkanı Neriman Posbıyık da kentteki kadın gazetecilerin sayısının çoÄŸalması temennisinde bulunarak kadın gazetecileri temsilen Özge Cerrah, Seyhan Dikay, Serpil Demir ve Sibel Bozkurt Pınar’a hediye takdiminde bulundu. Belediye BaÅŸkan Yardımcıları ve Basın Bürosu görevlileri salonda bulunan diÄŸer gazetecilere hediyelerini takdim ettiler.

ERMED BaÅŸkanı DoÄŸan Gönüllü ise yaptığı konuÅŸmada yerel basına katkıları nedeniyle BaÅŸkan Posbıyık’a teÅŸekkür ederek, “EreÄŸli’nin Ä°l olması konusundaki açıklamalarınızı ve çabalarınızı destekliyoruz” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programı hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

"BİZ SÖMÜRGEMİYİZ " ?

Posbıyık, gazetecilerle bir araya geldi, sert mesajlar verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo