Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"BİR VATAN VE DEMOKRASİ KAHRAMANI"

"BÄ°R VATAN VE DEMOKRASÄ° KAHRAMANI"

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi (ADD) BaÅŸkanı Yusuf Arslan, Komutan Ä°smet Ä°nönü’nün daima saygı ile anılacağını bildirdi.
Arslan, yazılı açıklamasında, Ä°nönü’yü ölümünün yıl dönümünde andığını belirtti. Ä°nönü’nün Lozan’ın kahramanı olduÄŸunu hatırlatan Arslan, ÅŸunları kaydetti:
“Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk BaÅŸbakanı, ikinci CumhurbaÅŸkanı; devlet ve siyaset adamı, Lozan Kahramanı ve KurtuluÅŸ Savaşımızın Garp Cephesi Komutanı Ä°smet Ä°nönü’yü aramızdan ayrılışının 45. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Ä°smet Ä°NÖNÃœ, vatan savunmasında mükemmel bir asker; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluÅŸunda eÅŸsiz bir diplomat, bir dava ve inanç adamı; tarihi görevler ifa etmiÅŸ bir büyük liderdir.
Her adımını milletinin ve devletinin geleceÄŸini düşünerek planlayan Ä°smet Ä°NÖNÃœ; Kurtarıcımız ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÃœRK’ün hayali olan; saÄŸlığında tüm çabalarına raÄŸmen hayata geçiremediÄŸi, çok partili siyasi yaÅŸama geçiÅŸi; kansız, kavgasız ve barış ortamı içinde gerçekleÅŸtirebilmiÅŸtir. 14 Mayıs 1950’de yapılan çok partili genel seçimlerin sonucunda iktidarın el deÄŸiÅŸtirmesini; “en büyük yenilgim, en büyük baÅŸarımdır. Sükunetle ve sulh yoluyla iktidarı devir ediyorum bundan daha büyük mutluluk var mı?” sözüyle açıklamıştır. Bu sözü tarihi önemde bir ders niteliÄŸindedir. 
'Bir memlekette namuslular, en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluÅŸ yoktur' sözü bugün, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi Genel Merkez Yönetimi baÅŸta olmak üzere, tüm yurtseverlerin mücadele azmini ifade eden kıymetli bir paroladır.
Her eylem ve sözünde uyarı, çözüm ve inanç aşılayan Ä°smet Ä°NÖNÃœ; dünya siyasetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu ve bağımsız duruÅŸunu korumak için çalışmıştır. Ãœlkemizi 2. Dünya Savaşı’nın büyük yıkıntılarından koruyan Ä°smet Ä°NÖNÃœ, “gerekirse yeni bir dünya kurulur ve Türkiye orada yerini alır” diyerek, çok net bir tavrın sahibi olmuÅŸtur. LaikliÄŸin deÄŸerini çok iyi bilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik niteliÄŸini yaÅŸamsal önemde görmektedir.
'Ä°rtica, Reisicumhur’dan cesaret bulursa, kim onun sokaÄŸa dökülmesine engel olabilir? Ä°rticanın sokaÄŸa dökülmesi ise ülkenin kana bulanmasıdır.'  Bu sözüyle, Ä°smet Ä°NÖNÃœ, gericiliÄŸin büyük bir tehdit olduÄŸunu anlatmaktadır. Ä°smet Ä°NÖNÃœ’nün gericilikten kurtuluÅŸ yolu nettir: 'Ãœlkeyi irticadan korumak için siyasiler, milletin dini deÄŸerlerini asla sömürmemelidir.'
Çok acı çeken, çok kan ve gözyaşı döken Türk Milleti, çaÄŸdaÅŸ dünyanın ayrılmaz bir parçası olarak yaÅŸamalıdır. Bunun için, Atatürk’ün kurduÄŸu Cumhuriyetin temel niteliklerini korumalı, aklın ve bilimin gereÄŸini yapmalıdır. Ä°smet Ä°NÖNÃœ; vatan, millet ve demokrasi yolunda her zaman saygıyla anılacaktır. Ä°smet Ä°NÖNÃœ’ye Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatırası önünde bir kez daha tazimle eÄŸiliyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo