Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"BEN ÇOK UMUTLUYUM"

"BEN ÇOK UMUTLUYUM"

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş,


 EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, Karadeniz EreÄŸli’den umutlu olmamız gerekiyor. Ben çok umutluyum” dedi.


EreÄŸli TSO tarafından, Oda bünyesindeki 2,3,4 ve 7 Meslek Grubu üyelerine EreÄŸli-Kandilli beldesi yolundaki Tims Fabrika Salonu’nda kahvaltı etkinliÄŸi düzenlendi.
EreÄŸli TSO baÅŸkanı KeleÅŸ, etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, EreÄŸli’nin Zonguldak’taki ekonomik, sosyal ve kültürel yerini, nüfus yoÄŸunluÄŸunu tekrarladı.
Göreve geldiklerinde 2200 civarında üyesi bulunan TSO’da üye sayısının 2750’lere çıktığını hatırlatan KeleÅŸ, dönemlerindeki icraatlardan bahsetti, katkılarından dolayı da Oda üyelerine teÅŸekkür etti.
OSB, TERSANELER, NAKLÄ°YE…
KeleÅŸ, EreÄŸli’nin ekonomik anlamda büyümeye ve istihdamının da arttırılmasına ihtiyacı olduÄŸuna deÄŸindiÄŸi konuÅŸmasında; Tersaneler bölgesindeki geliÅŸmelerden, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurma çalışmalarından, hayata geçirilen Küçük Sanayi Sitesinden, Süleymanbeyler Köyü Mevkisindeki yaklaşık 120 dönüm arazi üzerine kurulması düşünülen Orta Ölçekli Sanayi’den, Nakliye sektöründen; eÄŸitim çalışmalarından söz etti.
BÃœYÃœRSEK HEP BÄ°RLÄ°KTE BÃœYÃœRÃœZ
 Zaman zaman ilçede kısır çekiÅŸmelerin olduÄŸunu, bundan EreÄŸli TSO’nun da nasibini aldığını belirten KeleÅŸ, şöyle dedi:
“EreÄŸli büyürse, hep birlikte büyürüz. Bundan da hem çalışanlar hem de bu ÅŸehirde yaÅŸayanlar olumlu ölçüde yararlanırlar. EreÄŸli’nin istihdam açısından büyümesine katkı saÄŸlayacak olan OSB’nin büyüklüğü ve gücenen yanı sıra, bir yandan da Teknokent’in bir ÅŸubesinin EreÄŸli’ye açılması için Sayın Valimi ve sayın Rektörümüzden de olur aldık, yeni yönetmeliÄŸin çıkmasını bekliyoruz. Bu yönetmelik çıktıktan sonra ilçeye Teknokent Åžubesi açarak da yeni genç ve yeni fikirlere ihtiyaç duyulan hem yeni bir yerleÅŸke ortaya çıkarmış, hem de buradan Dünyaya açılan bir kapı saÄŸlamış olacağız. 
YATIRIMCI İÇİN YER YOK!
EreÄŸli’de Balıkçılık sektöründe yapılacak yatırımla birlikTE en az 2 bin kiÅŸiye istihdam imkanı saÄŸlanmış olacak. Aynı Åžekilde fındık üretiminde ülke genelinde 6. Sıradayız, Yine Zonguldak kenevir üretim hakkı tanınan iller arasında. Maalesef ilçemize bir yatırımcı gelse, kendisine tahsis edeceÄŸimiz bir metrekare dahi arazimiz yok. Bunun için, göreve gelmemizin ardından çalışmalarına baÅŸladığımız 2. OSB’nin tüm hazırlıkları tamamlandı, ilgili makamlara sunuldu. Bunu hayata geçiriyoruz. 
BEN ÇOK UMUTLUYUM
EreÄŸli’den umutlu olmamız gerekiyor. Ben çok umutluyum. EreÄŸli’nin gelecekteki potansiyeli, kurulu gücü, bu iÅŸleri gerçekleÅŸtirebilecek seviyede. Yeter ki bir birimize destek olalım, birlikte çalışmaktan asla ve asla vazgeçmeyelim. Amacımız 5 yıl sonra EreÄŸli’de 10 bin yeni istihdam, 5 bin de yeni Ãœniversite öğrencisi barındırmaktır. Bu sayede öğrenci sayısı 10 bine çıkmış olacak, istihdam sayımız da 40 bin seviyesini geçmiÅŸ olacak.”
BAMBU AĞACI İYİ ÖRNEKTİ!
KonuÅŸmasında, Bambu aÄŸacını büyümesini örnek veren KeleÅŸ, “önce tohum ekilip sulanıyor, bir yıl sonunca hiçbir filiz yok, ikinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda da ekilen tohum sulanıp gübreleniyor fakat yine aÄŸacın filizi toprak üzerine çıkmıyor. Ä°natçı bir büyümeye Salih olan Bambu aÄŸacının tohumu beyinci yılın sonuna doÄŸru yeÅŸermeye baÅŸlıyor. YeÅŸermeye baÅŸlayan tohum, 6 hafta sonra ise 27 metre uzunluÄŸa eriÅŸiyor. Bu da demektir ki, 6 haftada 27 metreye ulaÅŸan aÄŸacın bu hale gelmesi için 5 yıl uÄŸraÅŸ vermek gerekiyor. Bir aÄŸacın 27 metreye ulaÅŸması bir gücün inadın eseri, baÅŸarının göstergesidir. Aslında baÅŸarının ÅŸartları oldukça basit; bir süre için çalıştık, bir süre için tahammül ettik, her zaman inandık ve hiçbir zaman geri dönmedik. Sizlerden de en büyük beklentimiz ve arzumuz, lütfen yaptığınız iÅŸlerde de bu sabrı, gayreti kesintisiz olarak devam ettirin. Büyümeyi de baÅŸarıyla bu ÅŸekilde elde edelim.”
EKÄ°BÄ°NÄ° SAHNEYE DAVET ETTÄ°
Karadeniz EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, EreÄŸli TSO Meclis BaÅŸkanı Ä°lhan Yazıcı, EreÄŸli TSO Yönetim Kurulu Ãœyeleri ile Oda personelini sahneye davet ederek, katılımcılara teÅŸekkür etti, iÅŸlerinde baÅŸarı dileÄŸinde bulundu. Bu arada KeleÅŸ, bir önceki toplantıda yaÅŸanan mikrofon krizine de ‘esprili ÅŸekilde’ deÄŸinerek, “bugün ise güzel bir organizasyon ile sunum yaptık. Bu anlamda, Tims Fabrika Ä°ÅŸletme sahipleri Özlem ve Timur Åžen’e teÅŸekkür ediyoruz” dedi.
Aynı zamanda Oda üyeleri; eski Zonguldak Milletvekili Fazlı ErdoÄŸan, Eski EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Murat Sesli, Ak Parti Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Fatih Çakır, Karadeniz EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, BozkuÅŸlar Åžirketler Grubu ve EreÄŸli FM Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Halil BozkuÅŸ, AK Parti Gülüç Belde BaÅŸkanı Ä°smail Yılmaz’ın yanı sıra yaklaşık 500 Oda üyesi katıldığı kahvaltı etkinliÄŸi sonunda, üyelere maske ve kolonya hediye edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo