Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

PROJE ONAYLANDI!..

PROJE ONAYLANDI!..

Alaplı Ziraat Odası BaÅŸkanı Åžeref TürkoÄŸlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sundukları "Uygulamalı Tarım ve EÄŸitim Alanı OluÅŸturulması Projesi’nin onaylandığını bildirdi.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşağı Doğancılar köyü mevkisinde daha önce çöp alanı olarak kullanılan 20 dönümlük arsayı kiralayarak tarım alnına çevirme kararı aldıklarını anımsattı.

Alanı yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonrasında çöp ve taÅŸlardan temizleyerek toprak dökerek tarım alanına çevirdiklerini ve alanla ilgili "Uygulamalı Tarım ve EÄŸitim Alanı OluÅŸturulması Projesi" hazırladıklarını anlatan TürkoÄŸlu, şöyle devam etti: 

"Alaplı çayının kenarında olan uygulamalı tarım alanını taÅŸkından kurtarmak için AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu’nun desteÄŸiyle taÅŸ duvar çalışması baÅŸlanarak tamamlandı. Oda olarak 20 dönümlük tarım alanının etrafına meyve aÄŸaçları dikerek ilk çalışmamıza baÅŸladık. Ä°lçemizde tüm çiftçilerimizin uygulamalı eÄŸitim yapmaları için böyle bir alana ihtiyacımız vardı. BAKKA’ya sunduÄŸumuz proje onaylandı. Proje kapsamında uygulamalı tarım alanı olarak oluÅŸturduÄŸumuz 20 dönüm alanda öncelikle eÄŸitim merkezi oluÅŸturacağız. Ardından baÅŸta çilek olmak üzere pazar payı yüksek olan ürünleri çiftçilerimizle birlikte yetiÅŸtirerek pazarlamasını da kendimiz yapacağız. Ayrıca seralar kurarak kışın da meyve ve sebze yetiÅŸtiriciliÄŸi yapmayı planlıyoruz."

Tarım alanının oluÅŸmasında ve projede katkıları olanlara teÅŸekkür eden TürkoÄŸlu, "Sayın Vali Ali Kaban’a, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu’na, Eski Alaplı Kaymakamı AltuÄŸ ÇaÄŸlar’a, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik’e, Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin’e, BAKKA yöneticilerine, Odamız Yönetim Kurulu üyelerine ve çiftçilerimize teÅŸekkür ediyoruz." dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo