Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Profesör, balıkçıları fotoğraflayıp ihbar etti

Profesör, balıkçıları fotoğraflayıp ihbar etti

- Profesör, yunusları vurduğu iddia edilen balıkçıları fotoğraflayıp ihbar etti


Zonguldak’ta kuÅŸ türleriyle ilgili çalışma yapan BEÃœ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, Çaycuma’nın Filyos beldesinde sahilde silahla vurulan 6 yunus balığını fark etti. Balıkları vurduÄŸu iddia edilen balıkçıları; ellerindeki silahlarla fotoÄŸraflarını çeken Sözen, durumu Orman ve Su Ä°ÅŸleri Ä°l Müdürlüğü’ne ihbar etti. FotoÄŸrafları inceleyen ekipler konu hakkında soruÅŸturma baÅŸlattı.
Prof. Dr. Mustafa Sözen, kuÅŸ cenneti olarak bilinen Çaycuma’nın Filyos beldesinde kuÅŸ fotoÄŸrafları çekerken sahilden gelen silah seslerini fark etti. Bunun üzerine sahile giden Sözen ve arkadaÅŸları silahla vurulmuÅŸ yunus balıklarını fark etti. Önce ölü yunus balıklarının fotoÄŸraflarını çeken Sözen, ardından balıkları vurduÄŸu ileri sürülen balıkçıların da ellerindeki silahlarla birlikte fotoÄŸraflarını çekti.
Sözen, çektiÄŸi fotoÄŸrafları da Orman ve Su Ä°ÅŸleri Müdürlüğü’ne götürerek ihbarda bulundu. Bunun üzerine müdürlük yetkilileri fotoÄŸrafları incelemeye aldı. Balıkları vurduÄŸu iddia edilen kiÅŸiler hakkında cezai iÅŸlem uygulanacağı belirtildi.
YaÅŸananları anlatan Prof. Dr. Mustafa Sözen, "Balıklar bu dönemde kıyılara çok yaklaşıyor. Filyos’ta fotoÄŸraf çekerken silah sesleri geliyordu. Daha sonra baktığımızda balıkçıların teknelerden silahlarla indiklerini fark ettik. O sırada sahile vurmuÅŸ ölü yunus balıkları tespit ettik" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo