Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

POSBIYIK "GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"

POSBIYIK "GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"

"Kdz. Ereğli’yi yeniden ayağa kaldıracağım"


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı meclis toplantısında yaÅŸanan felaketi ve 2024 yılında yapılacak çalışmaları deÄŸerlendirdi. ‘Kdz. EreÄŸli’yi yeniden ayaÄŸa kaldıracağım’ diyen BaÅŸkan Posbıyık; “Hep birlikte çok daha güzel günler göreceÄŸiz” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı AKM Nikah salonu’nda Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık baÅŸkanlığında yapıldı. BaÅŸkan posbıyık, son yaÅŸanan afeti deÄŸerlendirdi, 2024 yılında yapılacak çalışmaları anlattı.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“DeÄŸerli arkadaÅŸlarım yeni yıl geldi zaman hızla gidiyor inanılmaz ÅŸekilde hızlı geçiyor zaman Allah hepimize çoluk çocuÄŸumuza ailecek hepimize uzun ömürler versin.  Yeni yılda inÅŸallah felaketler, pandemiler, depremler yaÅŸamayız. Yeni yıl güzelliklerle gelir. En son yaÅŸadığımız afet  hakikaten çok üzdü, çok sıkıntılı günler geçirdik, esnaflarımız çok büyük sıkıntılar çektik,  ÅŸu anda sahildeyiz,  sahili toparladık.  Allah razı olsun devlet afetten sonra sahip çıktı. Belediyeler sahip çıktı. AFAD, DSÄ°, Karayolları her kes buradaydı. İç Ä°ÅŸleri Bakanımız buradaydı, valimiz her gün buradaydı, milletvekillerimiz dahil yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. 

-TOPARLAMAYI YAPTIK-

Åžuanda ilk müdahalenin ardından toparlamayı yaptık. Tabii ki görünmeyen zararlar da var özellikle plaj tamamen gitmiÅŸ vaziyette, kaymakamlık lojmanı tamamen gitmiÅŸ vaziyette, müthiÅŸ bir aÄŸacımız yıkıldı, mezarlıklarda aÄŸaçlar yıkılınca kökleri ile beraber mezarlıklarda havaya kalktı, buradan ÅŸunu anlıyoruz ki mezarlıkların başına demek ki büyük aÄŸaçlar, kökü büyük aÄŸaçlar dikmemek lazım, buradan o dersi çıkardık. Selvi, çınar dikileceÄŸine gül dikilmesi gerektiÄŸini anlamış olduk.  Ä°stanbul BüyükÅŸehir’den  gelen ekiplerle birlikte mezarlıkları hal yoluna soktuk. Hasar çok, vatandaÅŸlar kendi mezarlarını yapmaya baÅŸladılar gariban olanlar, yaptıramayanlar yerine de belediyemiz tarafından mezarlıklar yapılacak. Sahil için çalışmalarımız baÅŸladı. Allah‘ın izniyle yaz aylarına çok deÄŸiÅŸik bir sahil göreceÄŸiz, pırıl pırıl, çaÄŸdaÅŸ yeni anlayışa göre, görenler tanımayacak. Bu anlayışla çalışıyoruz ÅŸu anda projeler çiziliyor, sahada bayram tatil falan dinlemiyoruz, yine bizden dört kiÅŸilik bir ekip Ä°stanbul’a gittiler son noktalarda anlaÅŸtık. Malzeme, konumlanma olarak söz veriyoruz eskisinden daha güzel bir sahil olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

-200 MÄ°LYON TL ZARAR VAR-

Bir çok yerde istinat çökmeleri var, sahilde zaten istinat diye bir ÅŸey kalmadı hepsi gitmiÅŸ vaziyette, piknik alanları gitmiÅŸ vaziyette. Tahmini olarak 200 milyonluk bir zarar var. Tabi maddi bakımdan da zorlanıyoruz,çünkü İç Ä°ÅŸleri Bakanlığı’ndan saÄŸ olsun 7 milyon TL para geldi. Zararımız 200 milyon. Allah nasip ederse bu iÅŸi halledeceÄŸiz.

-ESKÄ° BELEDÄ°YE BÄ°NASI’NDAKÄ° ÇALIÅžMALAR-

Bizi en çok sıkıntıya sokan, çok uzadı çok ta sıktı, eski belediye binasının olduÄŸu yer. Ancak etraftaki binalar biraz zayıf binalar, temelleri tam olmayan binalar. Ä°lk defa onların röntgenleri çekildi, kazık çakma esnasında çatlama patlama olur mu diye. Büyük kazıklarla baÅŸlanıldı ama mühendislerin yaptığı  çalışmalar pek netice vermedi.  Åžimdi 65’lik kazıklara geçtiler. Kazıklar deneme kazıkları. Åžuanda tahliller yapılıyor, aynı basıncı verebiliyor mu diye. O tahlillerin neticesini bekliyoruz. EÄŸer tahlil neticeleri iyi gelirse yakında oraya da baÅŸlarız.

-ÇOK İYİ ASFALT DÖKTÜK-

Bu sene çok iyi asfalt döktük. Havalar soÄŸuduÄŸu için kestik en son Yeni Belen Sanayi’de yapıyorduk. Orada belli bir noktada kesmek zorunda kaldık.

-KAFETERYA Ä°NÅžAATI VE HALK KAFE-

Erdemir sineması altındaki kafeterya inÅŸaatı devam ediyor, bitmek üzere. Halk kafenin cam sipariÅŸlerini verdik. Komple sahili ve EreÄŸli’yi toparlamaya çalışıyoruz. Ä°nÅŸallah sizlerle birlikte daha iyi noktalara geleceÄŸiz.”

POSBIYIK "GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"

"Kdz. Ereğli’yi yeniden ayağa kaldıracağım"

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo