Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

POSBIYIK "ÇALIŞMALARIMIZ ÖRNEK OLDU "

POSBIYIK "ÇALIŞMALARIMIZ ÖRNEK OLDU "

Deprem bölgesine 16. tırı gönderen Ereğli Belediyesi, yardım mağazası kurdu.


6 Åžubatta ülkemizi yasa boÄŸan büyük deprem felaketinin ardından Kdz. EreÄŸli halkının yardımlarıyla bölgeye 16 tır dolusu yardım malzemesi gönderen Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, ÅŸimdi de EreÄŸli’ye gelen depremzede ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için AKM’de Yardım MaÄŸazası kurdu. BaÅŸkan Posbıyık, “Depremden sonre EreÄŸli’ye gelen tüm ailelerle de yakından ilgileniyoruz. Hayırseverlerin yardımlarıyla evlere yerleÅŸtirip, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. KurduÄŸumuz bu maÄŸazada 51 depremzede aileden toplam 252 kadın, erkek çocuk giydirdik ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, depremin ardından bölgeye gönderdikleri 16 tır dolusu yardım malzemesinin ardından EreÄŸli’ye deprem bölgesinden gelen ailelerin de ihtiyaçlarını karşılamak için AKM’da Yardım MaÄŸazası kurduklarını belirtti.

Mağazadan 51 depremzede aileden toplam 252 kişinin ihtiyacının karşılandığını anlatan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Depremzede aileler EreÄŸli’yi tercih etmeye baÅŸladı zaman zaman kaymakamlık vasıtasıyla zaman zaman bize direk baÅŸvuruyorlar.  Atatürk Kültür Merkezi’nde ekibimiz var. Ekibimiz ev temini yapıyor emlakçılarla veya hayırseverlerle evini vermek isteyenlerle görüşüyor. Bu evlere yerleÅŸtiriyoruz, ihtiyaçları varsa koltuk ve diÄŸer malzemeler EreÄŸli halkından geliyor, Allah razı olsun. Nerden ne istersek anında geliyor.

Elbise giydirme meselesine geldiÄŸimiz zaman da paketleri açık oradan bedenlerine göre elbise bulmaya çalışıyorduk çok zor oluyordu. ArkadaÅŸlarımız bir fikir ortaya koydular bir maÄŸaza türü yapalım dedik. MaÄŸazalardan askılıklar getirdik. Bu maÄŸaza ÅŸekline getirdik. İç çamaşırı, mont reyonu, bebek reyonunu, ayakkabı reyonu diye ayırdık ve gelen ailelere sıfırdan komple giydiriyoruz. Yaklaşık dün itibariyle 51 aile geldi. Çocuklarıyla beraber 252 depremzede vatandaşımız geldi. Alaplı’dan da aileler geliyor. Köylerimizde de aileler var.

-GENÇLERİMİZ BURADA.. HEPSİYLE GURUR DUYUYORUM-

Hepsinden Allah razı olsun. Hepsi burada giyimini kuÅŸamını yerine getiriyoruz. Zaman zaman Zonguldak’tan bile buraya da geliyorlar. Kendi tercihleri burada iyi hizmet veriliyor diye gelen depremzedeler var. Bütün ekibimiz, genç kızlarımız üniversite gençliÄŸi burada Z kuÅŸağı bilgisayardan baÅŸka bir iÅŸten anlamaz diyen boÅŸ kafalılar gelsinler Z kuÅŸağı burada ne yapıyor görsünler. Gece geç saatlere kadar burada canavar gibi çalışıyorlar. Zonguldak’tan üniversiteden de gençler geliyor hepsinden Allah razı olsun. Genç yaÅŸlı herkes burada. Belediye olarak baÅŸkan yardımcıları, meclis üyelerine ve tüm ekibime müteÅŸekkirim. Burada esasa rolü oynayan EreÄŸli halkıdır köylerimizden minibüslerle malzeme geliyor.

-YARDIMLARI ADRESE TESLÄ°M DAÄžITTIK-

Tırları burardan bası boÅŸ gönderip yol kenarına boÅŸaltmalar falan izin vermeyiz. Buradan kalkan araba bilinçli olarak gidiyor. Adıyaman’dan bir yüzbaşı telefon etti teÅŸekkür etti. ‘Çok akılcı isler yapıyorsunuz şükranlarımı sunuyorum’ dedi. ‘En son gönderdiÄŸiniz tır bizim emrimizde’ dedi. Bu ÅŸekilde telefonların dönmesi çok güzel. Ä°stanbul’da okyanus firması ev dekorasyon firması Sevcan – Erdinç Saraç onlar üç gündür fabrikalarını bize çalıştırıyorlar. Çok kaliteli termal battaniye yada çadırların altına sermek için termal yürüme halıları üretiliyor. Çok deÄŸerli bir malzeme 3-4 gün fabrikasını bu iÅŸe çevirdi. Bizi tanıdığı ve güvendiÄŸi için oradan buraya kamyonlarla geliyor biz buradan tırlara yükleyip, o malzemeyi özellikle istiyorlar bizden. Biz binlerce battaniye gönderdik.  Kefen bezleri gönderdik çok miktarda. 

Dramatik bir olay oldu köylerimizden bir nine torununu göndermiÅŸ özellikle beni buldular 80 yaşında bir ninemiz kefen bezi, ölmeden sandığa koyduÄŸu kefen bezini ‘al bunu Posbıyık’a götür demiÅŸ’ kefen bezini göndermiÅŸ insanı hüzünlendiren ve duygulandıran olaylar bunlar. MüthiÅŸ bir yardım kalitesi var. Çocukların gönderdiÄŸi çikolatalar yanına harçlığını gönderen arkadaÅŸlarımız var.

-TOPYEKÃœN MÄ°LLET AYAÄžA KALKTI-

Topyekun bu millet ayağa kalkmış vaziyette kimsenin kuşkusu olmasın yıllardır siyasetin içindeyim. Ülkemdeki insanlar beni hiç yanıltmadı. Misak- i Milli sınırları içindeki bütün insanlar maneviyatlarını, birliklerini, beraberliklerini, örf ve adetlerini, geleneklerini asla unutmamışlar. Asla ayrıcalık falan yok. İstedikleri kadar bizi ayırmaya çalışsınlar birlik ve bütünlüğü görmenin huzurunu yaşıyorum. Yeter ki bizi iyi yönetsinler. Millet dimdik ayakta. Bu insanlarımızda din, dil, ırk, siyasi görüşü ne olursa olsun çok iyi noktalara ülkemizin gideceğine inanıyorum.

-ÇALIŞMALARIMIZ ÖRNEK OLDU-

Özellikle buradan Ereğli halkına, gençlerimize, kızlarımıza, yaşlılarımıza, basın mensuplarımıza, bütün personele Ereğli halkına şükranlarımı sunuyorum. Burası şuanda Zonguldak bölgesinde konuşulan bir merkez olmuştur.

Muslu Belediye BaÅŸkanı arıyor; oradan aileleri buraya gönderiyor. Oraya giden aileyi EreÄŸli’ye gelmek istiyorlar diyor buraya gönderiyor. ArkadaÅŸlarımız ev bulmaya çalışıyor baÅŸarılı oluyorlar da. Herkes elinden geleni yapıyor. Birlik beraberlik içinde bunu yaptık. Bir baÅŸarı olduysa bu hepimizin baÅŸarısıdır.

Bize yardım için gelen kiÅŸilere kaymakamlıktan kayıt belgesi istiyoruz ve gerekli ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

KDZ. EREÄžLÄ° BELEDÄ°YESÄ°’NÄ°N 16. YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Kdz. EreÄŸli Belediyesi, depremden sonra bölgeye gönderdiÄŸi 15 yardım tırının ardından Ä°skenderun bölgesinden gelen talepler üzerine 16. Yardım tırını bölgeye yolladı. BaÅŸkan Halil Posbıyık, “Yarın bir tır daha yardım malzemesi göndermeyi planlıyoruz” dedi.

Kdz. EreÄŸli halkı, deprem bölgesindeki vatandaÅŸlara ulaÅŸtırılmak üzere Kdz. EreÄŸli Belediyesi tarafından baÅŸlatılan yardım kampanyasına verdiÄŸi destek sonrası bugün 16’ncı tır depremzedelere ulaÅŸtırılmak üzere Ä°skenderun’a yola çıktı.

Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve gönüllülerle birlikte 16. tırı bölgeye uğurladı.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“DeÄŸerli hemÅŸehrilerim, 16. Yardım tırımızı gönderiyoruz. Akbaba Gıda sahibi deÄŸerli dostumuz Ercan Kurt bize tırını tahsis etti. Allah ondan razı olsun. Bugüne kadar bize tır gönderen herkesten Allah razı olsun. Araç ÅŸoförümüz Tolga Uzunçakmak. Bu tırımızın içerisinde bölgeden gelen talebe göre deÄŸiÅŸik malzemelerimiz var. Ayrıca 2 bin tane de Okyanus firmasının ürettiÄŸi termal battaniye var.  Ä°skenderun’da bir köye gidiyor. Orada askerler bekliyorlar çünkü ihtiyaçları var. Görüşmeleri meclis üyemiz Gökhan Günay garnizonla yaptı ve teyitleÅŸildi. Bu tırımız yola çıktıktan sonra yarında bir tır yardım göndermeyi planlıyoruz.”

POSBIYIK "ÇALIŞMALARIMIZ ÖRNEK OLDU "

Deprem bölgesine 16. tırı gönderen Ereğli Belediyesi, yardım mağazası kurdu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo