11 o C Kdz. Ereğli

POSBIYIK'IN 18 MART MESAJI

Halil Posbıyık, 18 Mart mesajı yayımladı

Gündem 2 yıl 23 gün 22 saat 52 dakika önce 436

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümünde anma mesajı yayımladı.

Başkan Posbıyık’ın mesajı şu şekilde:

“Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." sözüyle, bir ulusun, vatan sevgisini, kardeşliği, birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya inançla kanıtladığı bir mücadelenin göstergesidir.

108 yıl önce bugün "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız, kendi topraklarımıza ve hürriyetimize sahip çıkma kararlılığımızı ortaya koymuş, tüm dünyaya bu milletin var oluş iradesinin yıkılamayacağını kanıtlamıştır.

Bu yüzden imkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, gelecek nesillere en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir.

Milleti millet yapan şeylerden biri de ortak tarih bilincidir. Bugün, bizlere düşen en büyük görev, Atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak, Çanakkale ruhunu, heyecanını ve kararlığını her zaman yaşatmaktır.

Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğruna canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 21 saat 52 dakika önce FECİ KAZA, 4 ÖLÜ !
5 gün 13 saat 49 dakika önce METRELERCE SÜRÜKLENDİ
4 gün 20 saat 57 dakika önce TAMMİS AİLESİNİN ANNE ACISI
6 gün 12 saat 2 dakika önce AV TÜFEĞİ İLE VURDU !
2 gün 11 saat 32 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
3 gün 39 dakika önce VAHİDE HOCAYA SON GÖREV
6 gün 13 saat 35 dakika önce PAT PAT KAZASI ; ÖLÜMDEN DÖNDÜ !