7 o C Kdz. Ereğli

POSBIYIK, GENEL MERKEZ’E RESTİ ÇEKTİ: ADAYIM

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın CHP İlçe Başkanlığına talip olan eşi Neriman Posbıyık, partisinin Genel Merkezi’nce verilenen ‘iptal’ kararının ardından, “Aba altından sopa gösteriyorlar” dedi.

Siyaset 4 yıl 8 ay 9 gün 10 saat 59 dakika önce 2827

Haberi Paylaşın

Zonguldak ili Ereğli ilçesinde Kayyım ile yönetilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütü’nde sular durulmuyor. “Olağanüstü Kongre’nin” MYK kararı ile iptal edilmesinin ardından okların üzerine çevrildiği İlçe Başkan Adayı Neriman Posbıyık, adaylıktan çekilmediğini açıkladığı sözlerinde, “Öğreniyoruz ki, Zonguldak ve Ereğli'yi dizayn etmek isteyenler genel merkez vasıtasıyla Halil Posbıyık'a mesaj veriyorlar” ifadesini kullandı.
Alınan bilgiye göre, Posbıyık, parti teşkilatında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar gördüğünü söyledi. Genel Merkez ile delege ve üyelere mesajlar veren Posbıyık, özetle şu sözlerle konuştu:
“Halil Posbıyık'ın eşi olmam nedeniyle aday olmama engel olmaya çalışıyorlar. Bu anlayışı ret ediyorum. Bu gelişmeleri benimle konuşmayıp, Halil Posbıyık ile görüştüklerini öğreniyorum. Diyorlar ki, ‘belediye başkanının eşi ilçe yönetimine karışmasın. Öğreniyoruz ki, Zonguldak ve Ereğli'yi dizayn etmek isteyenler genel merkez vasıtasıyla Halil Posbıyık'a mesaj veriyorlar. Adayım. Genel Merkez’den randevu talep ettiğimi hepiniz biliyorsunuz. Ama mesaj eşime gönderiyorlar.
Biz Halil Bey'i çok severiz. Halk tarafından çok ama çok sevilir. İsterse diyorlar bir yakını olsun. Bir partili olsun. Kimi istiyorsa o olsun. Aksi durumda yeni bir heyet atanacak. Ve seçim o delegelerle olacak. Yani ben aday olmayayım da kim olur ise olsun. Aba altından sopa gösteriyorlar. Bir taraftan demokratik düzenden bahsediyorlar, diğer taraftan atamalarla ilçe dizayn ediliyor.
“KORKMUYORUM”
Seçimden korkmayın. Ben korkmuyorum. Değiştirilecek delegelerle de korkmuyorum. Nasıl bugünkü delegelerin seçilmesinden dahlim yok ise seçilecek delegelerde de dahlim olmayacak. Delegenin iradesi seçimlerde kimden yana olur ise onun yanında ölümüne CHP için mücadelemi sonuna kadar veririm.”

POSBIYIK, GENEL MERKEZ’E RESTİ ÇEKTİ: ADAYIM

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 37 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 12 saat 38 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 9 saat 5 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 8 saat 6 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 13 saat 59 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 3 saat 13 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 22 saat 43 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 11 saat 32 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 3 saat 43 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?