Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

POSBIYIK AŞURE DAĞITTI !

POSBIYIK AÅžURE DAÄžITTI !

Posbıyık, tüm vatandaşların Muharrem ayını tebrik etti.


Kdz. Ereğli Belediyesi geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yılda Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayında yaptı. Bolluk ve bereketin ifadesi, paylaşım ve şükrün simgesi aşure dağıtımına Kdz. Ereğli halkı yoğun ilgi gösterdi. Başkan Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, tüm vatandaşların Muharrem ayını tebrik etti.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin Muharrem ayında geleneksel hale getirdiÄŸi aÅŸure dağıtımı bugün Ä°nönü Parkı’nda yapıldı. 3 bin kiÅŸiye bolluk ve bereketin ifadesi, paylaşım ve şükrün simgesi aÅŸure dağıtıldı.

AÅŸure dağıtımına, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, eÅŸi Kadın Gücü Kooperatifi BaÅŸkanı Neriman Posbıyık, baÅŸkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. 

“BÄ°RLÄ°K VE BERABERLÄ°K GÃœNLERÄ°..”

Başkan Halil Posbıyık, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün, Muharrem ayında gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz geleneksel AÅŸure Günü etkinliÄŸimizde, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın mutluluÄŸunu yaşıyorum.

Bu mübarek ayda gelenekselleştirdiğimiz ikramlarımızla, hem inançlarımızın gereğini yerine getiriyor, hem de vatandaşlarımızla bir araya gelip, kucaklaşıyoruz.

Bu ay, aynı zamanda Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve ehlibeytinden 72 yoldaşını anma ayıdır. Onların adalet, doğruluk ve insanlık uğruna verdikleri mücadeleyi rahmet ve saygıyla anıyoruz.

KardeÅŸlik, paylaÅŸma, dayanışma ve bereketin simgesi olan AÅŸure günümüzün, EreÄŸli’mize ve memleketimize hayırlar ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Muharrem ayımız hayırlı ve uÄŸurlu olsun. Hepinize afiyet olsun.”

BaÅŸkan Posbıyık’ın konuÅŸmasının ardından din görevlileri, günün önemine binaen dua etti. BaÅŸkan Posbıyık ve eÅŸi Neriman Posbıyık ile meclis üyeleri ve baÅŸkan yardımcıları kazanların başına geçerek vatandaÅŸlara aÅŸure servisi yaptı. AÅŸureleri alan vatandaÅŸlar BaÅŸkan Posbıyık’a ‘Allah kabul etsin’ diyerek teÅŸekkür ettiler.

POSBIYIK AÅžURE DAÄžITTI !

Posbıyık, tüm vatandaşların Muharrem ayını tebrik etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo