Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Polis Teşkilatı Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Polis Teşkilatı Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Zabıta olarak nitelenen teÅŸkilatın 10 Nisan 1845 den itibaren ’polis’ adı altında hayata geçen Türk Polis TeÅŸkilatı’nın kuruluÅŸunun 171. yılı EreÄŸli’de törenle kutlandı.


EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önündeki törende, Anıt’a teÅŸkilat çelengi bıraktı. Ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı söylendi. Bu sırada, göndere 3 Türk Bayrağı toka edildi.

KÜÇÜK: BİZ ÇALIŞMIYORUZ, GÖREV YAPIYORUZ
Müdür Fahri Küçük, burada yaptığı konuşmada, ülkenin genel durumu nedeniyle kutlamada aşırıya gidilmesini doğru bulmadığını söyledi.
Küçük, mensubu oldukları meslek gurubunda, mesai anlayışı olmaksızın  ’vatan’ için fedakarca görev yaptıklarını anlatarak ÅŸunları kaydetti:
“Her ÅŸeyden önce bu mesleki bir tören olduÄŸu için geniÅŸ bir davetli katılımı saÄŸlamadık. Bu kapsamda bu törenimize gelen Belediye BaÅŸkanımıza (Hüseyin Uysal) teÅŸekkür ederiz. Davette bulunmamamıza raÄŸmen hissiyatla gelip yanımızda oldu.
Ülkemizin içinde bulunduğu terörle mücadele, şehitlerimizin olduğu gazilerimizin bulunduğu bu ortamda, yapımda gereği şatafatlı törende bulunmayı arzu etmedik, arkadaşlarımla bu şekilde mutabık kaldık.
Bu ama gününde bile emniyet teşkilatı mensupları ve bizimle birlikte sivil hizmetlerde çalışan memurlarımız şöyle bir özelliği vardır: Bayramımız, kutlamamız, düzenli tatillerimiz ve planlarımız olmaz. Şu anda bile, bu tören alanında bulunamayan kritik noktalar ile bulunulması gereken yerlerde nöbet tutan ve devriyede bulunan arkadaşlarımız vardır.
Terörle mücadele kapsamında ÅŸuanda diÄŸer il ve ilçelerden olduÄŸu gibi EreÄŸli ilçe Emniyet TeÅŸkilatından da, GüneydoÄŸu’da çeÅŸitli il ve ilçelerde görevde bulunan arkadaÅŸlarımız, oralardan dönen arkadaÅŸlarımız var. Yine göreve çıkacak yeni arkadaÅŸlar var.
Her ÅŸeyden önce biz 8/5, 9/6 mesaisi olan bir meslek gurubu deÄŸiliz. Gece 03.00’da ifa etmemezi görevler vardır. Gecesi-gündüzü, bayramı-seyranı olmayan fedakarca çalışan bir topluluktur emniyet teÅŸkilatı.
Biz çalışmıyoruz, görev yapıyoruz. Emirle ölüme giderek ÅŸehit olan baÅŸta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, az sayıda ki meslek gurubundan birinin mensuplarıyız. GeçmiÅŸte ve bugün görevlerini ÅŸerefle fedakarca yapan tüm mensuplarımızı selamlıyorum.”
Törene katılan EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Ä°brahim Cöbek ve Alptekin Dursun ile zabıta personeli, polis teÅŸkilatının kuruluÅŸunu tebrik ettiler.  

ŞEHİT ÇINAR ZİYARETİ
Törenin adından, Küçük ve teÅŸkilat mensubu polisler, Kemer Mahallesi Åžehit Mezarlığı’nda ebedi ebedi istirahatgahta bulunan Åžehit Halis Çınar’ı mezarı başında andı.
Öte yandan, Anıt’ta gerçekleÅŸtirilen tören sonrası, EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü personeli hatıra fotoÄŸrafları çektirdiler, bir süre Cam Kafe’de oturarak sohbet ettiler.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo