Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

POLEN BİRÇOK HASTALIĞA ’ŞİFA’ OLUYOR

POLEN BÄ°RÇOK HASTALIÄžA ’ŞİFA’ OLUYOR

Ege Ãœniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Banu Yücel, polen tüketiminin, baÅŸta karaciÄŸer hastalıkları olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiÄŸini bildirdi.

Bal arıları aracılığıyla üretilen polenin, bitkilerin tohum ve meyve oluÅŸturabilmesi açısından da önemli olduÄŸunu anlatan Yücel, "AraÅŸtırmalarda, polen kullanımının baÅŸta karaciÄŸer hastalıkları olmak üzere birçok hastalıkta hasarları azalttığı tespit edilmiÅŸtir" dedi.

Prostat hastalıkları için de polen tüketiminin yararlı olduÄŸunu belirten Yücel, şöyle devam etti:

"Polen kullanımı, özellikle kronik prostatit tedavisinde, prostat hücrelerinin büyümesini engellemekte, önemli iyileÅŸme saÄŸlamaktadır. Bu amaçla kiÅŸinin yaşına, hastalığın düzeyine baÄŸlı olarak hekim gözetiminde tedaviye en az 3 ay süreli kürle devam edilmesi öngörülmektedir. Tedavi sonucunda prostat bezinde küçülme, lökosit sayısında azalma ve idrar akımında artma izlendiÄŸi, yapılan bilimsel araÅŸtırmalarda bildirilmiÅŸtir."

Polen, insan saÄŸlığı ve beslenmesi yönünden gerekli tüm aminoasit, vitamin, mineral ve diÄŸer maddeleri bir denge içinde bulunduran çok deÄŸerli bir besindir. Ã‡ocuklarda büyümeyi, motor kasların geliÅŸimini ve beyin fonksiyonlarını desteklemektedir. Polenin, insan saÄŸlığı açısından vücut direncini, fiziksel performansı, besinlerden yararlanmayı artırıcı etkilerinin yanı sıra pek çok rahatsızlıkta tıbbi tedaviye destek saÄŸlayıcı etkisi olduÄŸu bilinmektedir."

Tüketilmeden önce polen alerjisine karşı saÄŸlık kuruluÅŸunda test yaptırılması gerektiÄŸini belirten Yücel, alerjik reaksiyonu olmayanlara, genel saÄŸlıklarını korumaları amacıyla kahvaltıdan önce, aç karnına polen tüketmelerini tavsiye etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo