Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Permakültür Eğitimi…

Permakültür Eğitimi…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli’de ki Saniye Erdoğan Anaokulu’nda, öğretmenlere yönelik “Permakültür Eğitimi” verildiği bildirildi.
Okul Müdürü Emine Erdem, yazılı açıklamasında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sundukları projeler kapsamında, daha önce aynı öğretmenlere “Ekolojik Okur-Yazarlık Eğitimi” verildiğini hatırlattı.
Projenin devamı niteliğinde, okullarında gerçekleştirdikleri ve iki gün süren “Permakültür Eğitimi”nin, Permakültür Kolektifi Eğitmeni Dilek Yalçın Demiralp tarafından verildiğini anlatan Erdem, açıklamasında şunları kaydetti:
“Proje kapsamında eğitime katılan öğretmenlerin farkındalıkları arttırıldı. Bu eğitimle öğretmenlerimizin çevrelerinde ekolojik örgüyü anlamaları, çevre sorunlarını önemseyen ve göre almada istekli, gözlem yapabilen, deneyim kazanan çocukların katıldıkları fiziksel aktivitelerde dokunsal algı yetilerini, yaratıcılıklarını, motor becerilerini geliştirmeleri amaçlandı.
Aynı zamanda öğrencilerin birbiriyle ve doğal dünyaya duyarlı, merhametli, işbirlikçi bir ilişki geliştirmelerine destek olmak, yaparak-yaşayarak öğrenme öncelikli hedefleri olması hedeflendi.”
TEMELİNDE DOĞAYI,
İNSANI GÖZETMEK VARDIR

Saniye Erdoğan Okulu Öğretmenlerinden Proje Kordinatörü Filiz Deniz de, çocukların sınıfı dışında yada doğal ortamda yapılan çalışmalarda, kendileri ve çevreleri arasında bağ kurarlar ve bu bağ sayesinde her hareketlerinin çevrelerini etkilediği gerçeğini kavradıklarını dile getirerek, şöyle dedi:
“Temelinde doğayı, insanı gözetmek olan ‘Permakültür’, sürdürülebilir bir şekilde yaşamak için yeni ve eski yolların bir karışımıdır. ‘Permakültür’ öğrencilere, çevreleri üzerinde etkiye sahip oldukları bilinci aşıladığı gibi, ekosistemlerle bağlarını güçlendirecektir. Bu durum beraberinde sorumluluk getirir ve birer birey olduklarında bu kavram ‘toplum, topluluk sorumluluğu bilinci’ne dönüşür. Çeşitli doğal ortamlarda, okul bahçelerinde zaman geçiren çocuklar fiziksel olarak daha hareketli, beslenme bilincinin daha yüksek, birbirlerine karşı daha uygar ve daha yaratıcı olurlar.”
Gerçekleştirilen eğitim sonunda seminere katılan öğretmenlere, Demirkıran tarafından sertifikaları takdim edildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo