Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

PAZARTESİ GREV KARARI!..

PAZARTESÄ° GREV KARARI!..

Türk-Ä°ÅŸ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkanı Pevrul Kavlak, "Erdemir’de yapacağımız eylem kararı için ünite temsilcilerini, yönetimi, icrayı toplayacağım. Pazartesi günü grev kararını alacağız, eylemleri de arka arkaya sıralayacağız." dedi.

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine gelen Kavlak, sendikaya ait otelin giriÅŸinde EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) işçilerine seslendi.

 Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iÅŸ sözleÅŸme görüşmelerinde işçinin talebi doÄŸrultusunda 3 liralık zam istediklerini ancak iÅŸverenin 68 kuruÅŸ teklif ettiÄŸini anlatan Kavlak, "Biz bu zamana kadar 20 iÅŸ yerinde toplu sözleÅŸme imzaladık. Bize 1 liranın altında hiç kimse teklif vermedi, ilk defa Erdemir bize 68 kuruÅŸ bir teklif verdi. Bozuk para verdi bize, herhalde aramızı bozacaklar. Çalışanın alacağı 3 lirada kimsenin gözü olmamalı. Bunun pazarlığını yapmamalı hele hele 68 kuruÅŸ teklif vermemeli. Bizim burada iki tane fırınımız var AyÅŸe ve Zübeyde. Biz onları tatile göndermeyelim. Burada kapsamlı bir toplantı yapacağız. Yapacağımız eylem kararı için ünite temsilcilerini, yönetimi, icrayı toplayacağım. Pazartesi günü grev kararını alacağız, eylemleri de arka arkaya sıralayacağız." diye konuÅŸtu.

 Türk Metal Sendikasının Erdemir, Erdemir’in de Türk Metal Sendikası için oldukça önemli olduÄŸunu belirten Kavlak, 8 yıl önce zora giren ÅŸirketi işçinin fedakarlığı sayesinde düze çıkarttıklarını savunarak ÅŸunları söyledi:

 "Türkiye’de hiç kimsenin yapmaya dahi cesaret edemediÄŸi ÅŸeyi biz hep birlikte 8 yıl önce yaptık ve bir söz verdik. ’Bu fedakarlıktan sizi çıkartırız ama siz de iyi gününüzde bizi unutmayacaksınız’ dedik. Çok şükür 8 yıldır namusu ile çalışan evine helal ekmek götüren bir Allah’ın kulunu iÅŸten çıkartmadık. Bugüne kadar bu iliÅŸkiyi böyle getirdik. Bu iliÅŸkiyi kimsenin bozmaya hakkı yoktur."

 Kavlak, Erdemir ile imzalanacak toplu sözleÅŸme görüşmelerinin 2017 yılı çıtasını da belirleyeceÄŸini kaydederek, "Åžu anda bizim de diÄŸer sendikaların da masada olduÄŸu 45 sözleÅŸme var. Onların da startı verilecek, çıtası belirlenecek. Onun için bu bir Erdemir sözleÅŸmesi deÄŸildir, sadece bu Erdemir’de çalışanı ilgilendirmiyor. Bu Türkiye’nin her yerinde çalışan emeÄŸinden baÅŸka sermayesi olmayan tüm işçilerin sözleÅŸmesidir. Türkiye’nin her yerinden destek alacağız, gerekirse her tarafını ayaÄŸa kaldıracağız." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 Son iki yılda dünya genelindeki demir çelik sektörünün defterlerini zararla, Erdemir’in ise karla kapattığını anlatan Kavlak, işçinin hedefinin üretmek, kazandırmak ve kazanmak olduÄŸunu ifade etti.

 Ä°ÅŸÃ§iler ise konuÅŸma sırasında slogan attı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo