22 o C Kdz. Ereğli

ÖZMADENCİ CANLI YAYINDA KONUŞTU !

Kdz. Ereğli Elif Lions Kulübü Derneği Dönem Başkanı Berrin Özmadenci, Ereğli FM`e konuk oldu.

Gündem 1 yıl 1 ay 29 gün 23 saat 14 dakika önce 1531

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli Elif Lions Kulübü Derneği 2023-20234 Dönem Başkanı Berrin Özmadenci, Ereğli FM’de yayınlanan Arzu ile Devri Âlem programına konuk oldu.

Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in sorularını yanıtlayan Özmadenci, “Lions kulübü ben değil, biz demektir. Bizler yardım değil, hizmet derneğiyiz. Yardımla o anı kurtarırsınız ama hizmetle bir hayat kurtarırsınız. Önceliğimiz Sağlık ve eğitim “ dedi.21 gün önce dönem başkanlığını devraldığını ve Cumhuriyetin 100. Yılında böyle bir görevi üstlenmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Özmadenci, “Kadınlara bir mesajım var. Yaşınız kaç olursa olsun kendinizi keşfedin.’’

“HİZMET ADINA BİR ARADAYIZ”

Lions dünyada 200 ülkede 1.5 milyona yakın üyeyle en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu da vurgu yapan Özmadenci, “Din, dil, ırk, ayrımı yapmadan bir amaç uğruna bütünleşerek hizmet adına bir aradayız dedi.

Özmadenci sözlerini şöyle sürdürdü.

“Daha yaşanabilir bir dünya için sevgi, saygı, özveri ve hoşgörü anlayışlarını benimseyerek hizmet etmeye çalışıyoruz. Tüm kadınlarımızın bu derneğe üye olmasını gönülden isterim. Lions üyesi olmak için var olan Lions üyesi tarafından referans sahibi olmanız gerekiyor. Ayda 2 yasal toplantımızda karşılıklı tanışmalar sonucu giriş töreniyle kabul edebiliyorsunuz. Tamamen gönüllülük esasıyla. Lions küresel bir örgüttür. Lions Deprem zamanı ilk çadır kenti kuran sivil toplum örgütüdür. Yapılan bağışların yüzde yüzü hizmete gidiyor.Her yerde kalıcı eserler bırakmaya çalışıyoruz ve bunun içinde çalışmaya devam edeceğiz. En büyük 2 kalıcı eserimiz Alzheimer konuk evimiz ve İstanbul göz hastanemizdir. Eğitime çok önem veriyoruz. 13 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. “dedi

SAAT KULESİ İÇİN POSBIYIK’A SESLENDİ

Özmadenci , Elif Lions kulübü tarafından Ereğli’ye kazandırılan ve İş Bankası önünde bulunan saat kulesine yönelik, “Saat durmuş, çalışmıyor, neden yapılmıyor ” şeklinde şikayetler aldıklarını bir soru üzerine dile getirdiği konuşmasında Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı sevgili Halil Posbıyık’a buradan sizin huzurunuzda seslenmek istiyorum. Saat kulesi şu an çalışmıyor ve önemli bir arızası var. Bizi aşan bir arıza olduğundan ben bu sorunun belediyenin gücü ve imkânları ile çözüleceğine inanıyorum. Belediye başkanımızın hassasiyeti ve duyarlılığını biliyorum. Bunu başkanımız yapar. Saat Kulesinin tekrar çalışır duruma getirileceğine inanıyorum.” dedi.

“ANTALYA’DAN SONRA SAMSUN’A GİDİYORUZ”

Aynı zamanda arkeolog olan Berri Özmadenci, Lions kulübünün çeşitli gönüllü sponsorlar aracışığı ile gezi ve aktiviteler gerçekleştirdiğini de belirterek, “En özel gezilerinden biri olarak adlandırdığı Antalya Olimpos gezisi. Turizm olarak potansiyeli en yüksek yerlerden biri olarak adlandırıyor. Bu gezilerle gidilen yerleri tanıtmak, sosyalleştirmek ve kulübün gelirini sağlamasına yardımcı olmak bunların geri dönüşünü almak çok güzel. 28-29-30 Ağustos’ta yeni bir gezi düzenliyoruz. 30 Ağustos ruhuyla yola çıkacağız. İlk durak olarak Samsun da Bandırma Vapuru ve Anıt ziyareti sonrası Amasya, oradan da Tokat kervansaray ziyaretleriyle bitireceğiz. İsteyen herkesi bu geziye davet ediyorum.” dedi.

BİR YERDE VARSAK HER YERDE VARIZ DEMEKTİR.

Konuşmasında Ereğli aşığı olduğuna sürekli vurgu yapan Berrin Özmadenci, “Ereğli’nin il olması gündemde, hem şahsım hem kulübüm adına sonuna kadar destekliyoruz. Ereğli’nin nüfus, modernlik, turistlik açıdan il olmayı hak ediyor. Babam Fevzi Özdemir den aldığım ‘’Doyduğum yere hizmet etmek‘’ bayrağını gururla taşımaktan dolayı mutluyum.”dedi.

GENÇLER ARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

Lions kulübü olarak hayata geçirdikleri Gençler Arası Değişim programına özellikle vurgu yapan Özmadenci, “Bu projeyle Aralık ayında hem sözlü hem yazılı bir şekilde dil sınavına girip başarılı olan gençler yurt dışına gönderiliyor ve 1 hafta boyunca aile yanında kaldıktan sonra 2 hafta da Lions kampında kalmaya hak kazanıyorlar. Gençlerimiz kulübümüzden bu programa ilişkin bilgi alabilirler.”şeklnde konuştu.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 19 saat 2 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 19 saat 57 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 23 saat 24 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 14 saat 20 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 18 saat 35 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
21 saat 1 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 14 saat 4 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 21 saat 23 dakika önce BAĞLANTI YOLU YAPILIYOR !
1 gün 20 saat 30 dakika önce DAHA MODERN VE KULLANIŞLI OLACAK !