13 o C Kdz. Ereğli

ÖZEL İNSANLAR, ANLAŞILMAK İSTİYOR!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 5 yıl 4 ay 29 gün 5 saat 32 dakika önce 567

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de ki bir alışveriş merkezinde oluşturulan ‘özel parkur’ ile özel bireylerin hayatlarında yaşadıkları güçlükler anlatılmaya çalışıldı.
Edinilen bilgiye göre, İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında farkındalık yaratmak için proje geliştirdi. Özel kişiler ile empati kurulabilmesi amaçlanan etkinlik kapsamında, Erdemir Caddesi’ndeki bir AVM’nin zemin katına özel bir parkur oluşturdu.
Katılımcıların birkaç dakikalığına görme, yürüme ve işitme engelli olduğu parkurda, özel bireylerin her an karşılaştığı sorunların yaşayarak görülmesi sağlandı.
Parkurda, dış mekanlarda sıkça rastlanabilecek şekilde engeller, rampalar olduğu için tekerlekli sandalyedeki vatandaşların oldukça zorlandığı görüldü.
İkinci parkurda ise gözleri bandajla kapatılan vatandaşların önüne dubalardan farklı yüksekliklerde setler konuldu, çoğu vatandaş setleri geçemedi ve zorlandılar.
Parkurun son aşamasında ise gözleri bağlı vatandaşların sürahiden bardaklarını su koyup içmeleri istendi. Zaman zaman rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinin yardımcı olduğu parkurdaki vatandaşlar destek almadıkları zamanda zor anlar yaşadı.
Parkurun son bölümünde ise vatandaşlar koltuk değneğiyle zikzaklı dubaların etrafından dolaşmaları ve setlerin üzerinden geçmeleri istendi ve vatandaşların bu parkurda da bir hayli zorlandıkları görüldü.
BİRAZ DA OLSA ANLADIK!
Genel olarak parkuru tamamlayan vatandaşlar yaptıkları değerlendirmede; kısa bir süreliğine de olsa engelli olduklarını ve zorlandıklarını söylediler. Etkinlik sonucunda Empati yaparak bir dakikalığına engelli olan vatandaşlar yapılan etkinlikten memnun kaldıklarını, engelli insanları daha iyi anladıklarını, yaşadıkları zorlukları hissettiklerini ve engelliler konusunda bundan sonra daha hassas davranacaklarını ve yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade ettiler.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 11 saat 53 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 3 saat 5 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 10 saat 6 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 7 saat 10 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 6 saat 44 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 4 saat 23 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
5 gün 59 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 11 saat 27 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 5 saat 34 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 9 saat önce KAZA ; 2 YARALI