Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZEL GÜNE 3 SANATÇI

ÖZEL GÜNE 3 SANATÇI

EreÄŸli Belediyesi duyurdu


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyetin 100. Yılının kutlanacağı 29 Ekim’de Kdz. EreÄŸli’yi coÅŸturacak çeÅŸitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.

   2 gün konser düzenleyeceklerini belirten BaÅŸkan Posbıyık, “1 hafta sürecek çeÅŸitli etkinlikler yapacağız. Cumhuriyet yürüyüşümüz olacak. 28 Ekim’de Ä°nönü Parkı’nda halka açık Cumhuriyet Balosu yapacağız. 29 Ekim’de Merve Özbey, 30 Ekim’de Betül Demir ve Buray konseri düzenleyeceÄŸiz. Tüm hemÅŸerilerimizi ÅŸimdiden Cumhuriyet coÅŸkusuna ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısında konuÅŸan belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenleyecekleri etkinliklerin detaylarını açıkladı.

28 Ekim’de Ä°nönü Parkı’nda halka açık Cumhuriyet Balosu yapacaklarını ve 29 Ekim’de Merve Özbey, 30 Ekim’de ise Betül Demir ve Buray konseri düzenleyeceklerini açıklayan BaÅŸkan Posbıyık ÅŸunları söyledi:

“Hepinizin bildiÄŸi üzere 29 Ekim de Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağız.

Tüm Türkiye gibi, biz de EreÄŸli’de bu coÅŸkuyu birlikte yaÅŸamak için hazırlıklarımıza çok önceden baÅŸladık. Belediyemizde “Cumhuriyetin 100.Yılı” etkinlikleri komisyonu oluÅŸturduk.

Onlar uzun bir süredir çeşitli etkinlikleri incelediler, sanatçılarla, değerli tarihçilerle, yazarlarla görüştüler. Sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulundular. Çocuklarımız için özel olarak boyama kitaplarımız hazırlandı.

100.Yıl coÅŸkusunu EreÄŸli’nin farklı noktalarda kutlamak amacıyla biz de 29 Ekim haftası için birçok etkinlik planladık.

Sergi salonlarımızda resim sergileri, 100. Yıla özel gösteriler, özel programlar, çocuklarımız için eÄŸlenceler,  çok deÄŸerli isimlerin 100.yıla özel hazırladığı programlar ve anıt önü sahnede konserlerimiz olacak.

Bu seneye özel olarak Ä°nönü Parkı’nda Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir hazırlığımız var.

Milli mücadeleyi ve Cumhuriyeti halkımıza özel hazırlanan bir etkinlik ile kalbimizde Mustafa Kemal Atatürk, ellerimizde Türk Bayrakları hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz.

  -ETKÄ°NLÄ°KLER 1 HAFTA SÃœRECEK-

Ä°lk olarak;  24 Ekim Salı ve 25 Ekim ÇarÅŸamba akÅŸamı, Atatürk Kültür Merkezi Dr. Dündar Güçeri Gösteri Salonu’nda,  Gazi Alemdar Gemisinin hikâyesini anlatan “ALESTA ALEMDAR – ALEMDAR HAZIR OL!“ isimli gösterimiz sahnelenecek. Ekibimiz yine bu özel haftada sahnelemek için hazırlanıyor.

Gösteri Salı akşamı Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri için Çarşamba akşam ise halka açık ücretsiz olarak sahnelenecek.

Hatırlarsanız belediyemiz halk oyunları ekibi tarafından hazırlanan ve Haziran ayında Ereğli'nin Kurtuluşunun yıl dönümünde sahnelenen oyun çok büyük ilgi görmüştü.

25 Ekim Çarşamba gününden itibaren, hafta boyunca Atatürk Kültür Merkezimdeki 4 adet sergi salonunda, birçok sanatçımızın eserlerinin yer aldığı farklı resim sergileri yer alacak.

26 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezinde, Sanat Kurumu ve ÇaÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi önderliÄŸinde bir araya gelen arkadaÅŸlarımızın hazırladığı ve Kuvâ-yi Milliye ‘yi anlatan bir ORATORYOYU izleyeceÄŸiz.

????  -HALKIN KATILIMIYLA CUMHURÄ°YET BALOSU YAPILACAK-

28 Ekim Cumartesi, Ä°nönü Parkında miniklerimize özel gündüz etkinlikleri planlıyoruz…

“Tıngır Mıngır” müzik grubu çocuklar için burada olacak, onlarla ÅŸarkılar söyleyecekler, Cumhuriyetin 100. Yılındaki kutlamalarda çocuklarımız da çok eÄŸlenecekler.

Ayrıca alanda Oyuncak Müzesindeki atölyelere katılan çocuklarımızın “100.Yıl ve Atatürk” ilgili yazdığı hikayelerin yer aldığı kitapların imza günü etkinliÄŸi  ile birlikte  yine özel çocuklarımızın 100.Yıl temalı boy portre resim sergisi olacak.

Cumartesi akşamı ise; unutulmaz bir geceye bu sefer açık alanda halkımızla birlikte kutlayacağımız bir Cumhuriyet Balosuna hazırlanıyoruz.

gün için özel bir şekilde süslenecek İnönü Parkında, klasik batı müziği eşliğinde sizler için çeşitli ikramlarımız olacak.

Ankara Seymenler’in gösterisi ile Kdz EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin 100. Yıl Özel gösterisi olacak.

Ardından Cumhuriyet Dönemi sanatçıları Nur SoydaÅŸ ve Kartal Kaan ve farklı sanatçılarımız yer aldığı “100 YILLIK BÄ°R AÅžKTIR CUMHURÄ°YET” isimli gösteri bizlerle birlikte olacak.  Kendilerinden milli mücadeleyi ve Cumhuriyeti anlatan ÅŸiirleri, Atatürk’ün sevdiÄŸi ÅŸarkıları dinleyeceÄŸiz.

  -MERVE ÖZBEY, BETÃœL DEMÄ°R VE BURAY KONSERÄ°-

29 Ekim Pazar akÅŸamı ise; Cumhuriyetin 100. Yılına özel yine baÄŸlık karakolundan, Anıt önüne kadar sürecek ve her zamankinden daha coÅŸkulu bir Kortej Yürüyüşü gerçekleÅŸtireceÄŸiz ve ardından gençlerimizin merakla beklediÄŸi “Merve Özbey” Konseri bizlerle birlikte olacak.

30 Ekim Pazartesi akÅŸamı ise ; Ana sahnede EreÄŸli halkı için önce “Betül Demir” ve ardından “Buray” harika bir konser gerçekleÅŸtirecek. Åžimdiden tüm halkımızı Cumhuriyet coÅŸkusuna ortak olmaya davet ediyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo