Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Özel çocuklar’dan özel gösteri

Özel çocuklar’dan özel gösteri

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Özel İlk adımlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Duyan Özel Eğitim Merkezi işbirliğiyle ’Birlikte Başaralım, Engelleri Aşalım’ adında bir sosyal etkinlik düzenlendi.Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan özel kurumların Başkanı Ahmet Hasan Eroğlu konuşmasında şunları söyledi: “İlkadımlar ve Duyan Eğitim Merkezi ile birlikte belediyemizin de desteğini alarak bu güzel ortamı oluşturduk. Ben bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen ve her zaman engellinin yanında olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a ve ekibine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hatta başkanım ’Ben engelliler için kapı,kapı dolaşır bağış bile toplarım’ diyerek bizleri motive ediyor” dedi.

BAŞKAN UYSAL,KUTLADI

Eşi Sevim Uysal ile birlikte etkinliğe katılan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da bu anlamlı organizasyonu düzenledikleri için İlk adımlar ve Duyan Eğitim Merkezleri’nin yönetimi ve eğitmenleri ile emeği geçen herkesi kutladı.Öğretmenliğin her zaman kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, “Ancak özel eğitime muhtaç olan özel çocuklarımızın eğitimi ile uğraşan öğretmenlik daha da kutsal. Onları ilçe belediye başkanı olarak, bu güzel ülkemin bir ferdi olarak bu kutsal görevi yaptıkları için hepsini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Ama en çok da bu özel çocuklarla ilgilenen 24 saat beraber yaşayan anne ve babaları yürekten, en kalpten duygularımla hem tebrik ediyorum hem onlardan Allah razı olsun diyorum. O annelerin hakkı ödenmez.

BAŞKAN OLARAK ÖMRÜM YETTİĞİ MÜDDETÇE ENGELLİNİN YANINDAYIM

Belediye başkanı olarak ömrüm yettiği, Allah sağlık verdiği müddetçe engelli vatandaşların engelsiz bir hayata kavuşması için her türlü desteği her zaman için en nitelikli şekilde sağlayacağım. Sizlerin tüm taleplerinizi desteklemeye hazırım. Bu bahsettiğimiz rehabilitasyon merkezleri ve öğretmenlerimiz bu konuda çok gayretliler. Bu çocuklarımız özel çocuk, bazılarına grup terapisi ve bazıları ile bire bir ilgilenmek gerekiyor. Göreve geldiğimden beri sorunları beraber çözmek konusunda neler yapmamız gerektiğini konuşuyoruz. Nasıl daha iyi yapabiliriz bunu sorguluyoruz.

BU İŞ SABIR İSTİYOR. YÜZÜMÜZÜ ASMAYALIM, SEVGİ İLE YAKLAŞALIM

Anne ve babalar ve değerli öğretmenlerimiz. Bu çok sabır isteyen bir iş. Yüzümüzü asmayalım, sevgiyle yaklaşalım, sabırla yaklaşalım bu çocukları hayata kazandıralım. Hep beraber Önlerinde ne engel varsa birlik beraberlik içinde aşalım. Ben varım, siz var mısınız? Köylerden gelen çocuklarımız, aileleri bizden ne istiyorlarsa, özel eğitime ihtiyaç duyan ne kadar çocuk varsa bizim çocuğumuzdur. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için bize gelin, sorunları beraber çözelim. Bizler sadece engellimize değil yaşlılarımıza da sahip çıkıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal’a Ahmet Eroğlu tarafından bir plaket verilirken, meslekte uzun yıllarını doldurmuş öğretmenlere de plaketleri Başkan Uysal tarafından verildi.

ÖZEL ÇOCUKLARIN GÖSTERİLERİ VE ETKİNLİKLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Özel çocuklar tüm beceri ve hayallerini kullanarak hazırladıkları gösterileri katılımcılara sergilediler. Etkinlik boyunca özel çocuklar seslendirdikleri şarkılar, sahneledikleri tiyatro gösterileri ve halk oyunları performansları ile hem kendileri eğlendiler hem de izleyenleri eğlendirdiler.

(Haber Merkezi )

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo