13 o C Kdz. Ereğli

ÖZBAKIR, ÇALIŞTAYA KATILDI

Siyaset 8 yıl 21 gün 6 saat 17 dakika önce 953

Haberi Paylaşın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Başkanlığı iş birliğiyle aile, çocuk ve kadın konularında mevcut yasal düzenlemelerin tartışılacağı çalıştay Ankara Sheraton Hotel’de başladı.

Sosyal hayatta ortaya çıkan ihtiyaçlar ile Türk hukuk sistemindeki aile, çocuk ve kadın konularındaki mevcut yasal düzenlemeler ve uygulamaların tartışılacağı, sorunların tespit edilip çözüm önerilerinin geliştirileceği ’Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk Kadın Çalıştayı’, 13-15 Nisan tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel’de başladı. Çalıştaya katılanlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ,Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ,AK Parti Zonguldak Milletvekilli Hüseyin Özbakır , AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu , Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit , Adalet Bakanlığı Müşteşarı Kenan İpek , Prof.Dr. Şükran Şıpka , Prof.Dr. Feridun Yenisey , Akademisyenler, hukukçular, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uzmanların katılımıyla başlayan çalıştayda, ’Aile Hukuku’, ’Çocuk Adalet Sistemi’, ’Çocuk Koruma Sistemi’, ’Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ olmak üzere eş zamanlı dört temel oturum yapılacak.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek ’Aile Hukuku’ konulu birinci oturumda, ’Türkiye Aile Yapısı Araştırmaları’, ’Türkiye Boşanma Nedenleri Araştırması’ verileri ile Genel Müdürlük tarafından ülke genelinde sunulan ’Boşanma Süreci Danışmanlığı’ hizmeti sonucunda elde edinilen tecrübe ve deneyimler ele alınacak.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek ’Çocuk Koruma Sistemi’ ve ’Adalet Sisteminde Çocuk’ konulu ikinci ve üçüncü oturumda ise ’Çocuk Koruma Kanunu’, ’Çocuk Adalet Sistemi’ uygulanması ve diğer mevzuatta çocuklara yönelik fiiller nedeniyle uygulamada karşılaşılan sorunlar ve kamuoyunda yankı bulan çocuğa karşı işlenen istismar suçları, internet ortamında işlenen suçlar, velayet hakkının kötüye kullanılması, onarıcı adalet uygulamaları ile yargılama ve infaz süreçleri, suç mağduru ve suça sürüklenen çocuklar açısından ayrı ayrı ele alınacak. Tartışmalar sonucunda sorunların tespiti ve çözüm önerileri ortaya konulacak.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama Yönetmeliği’, ’İstanbul Sözleşmesi ve Türk Ceza Kanunu’nun yaptırım sistemi, cezaların miktarı, iyi hal sebebiyle indirim uygulamaları’ başlıklı konularda sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak.

Çalıştay kapsamında gündeme gelecek konular, değerlendirmeler ve çözüm önerileri kapsamlı biçimde raporlanacak, süren çalışmalar açısından önemli bir kaynakça oluşturulacak.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görev alanına giren tüm konulara ilişkin yasal mevzuatın etkin biçimde uygulanmasının sağlanması, uygulamada karşılaşılan sorunların tespit edilerek, mevzuatın ilgili tüm tarafların katkı ve katılımları ile revize edilmesi önemli olacak.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 8 saat 24 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
18 saat 36 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 6 saat 37 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 21 saat 30 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 3 saat 4 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 2 saat 5 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 7 saat 58 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
21 saat 12 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 16 saat 42 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 5 saat 31 dakika önce KAZA ; 2 YARALI