Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Oyumu Nerede Kullanacağım,Tıkla Öğren..

Oyumu Nerede Kullanacağım,Tıkla Öğren..

Türkiye 16 Nisan Pazar günü sandık başına gidecek. Referanduma az bir süre kala ‘Oyumu nerede kullanacağım’ sorusunun cevabı aranıyor. Hangi sandıkta oy kullanacağınıza ve YSK seçmen sorgulama sayfasına haberimizden ulaÅŸabilirsiniz...


Türkiye 16 Nisan Pazar günü sandık başına gidecek. Referanduma az bir süre kala ’Oyumu nerede kullanacağım’ sorusunun cevabı aranıyor. Hangi sandıkta oy kullanacağınıza ve YSK seçmen sorgulama sayfasına haberimizden ulaÅŸabilirsiniz...

Türkiye 16 Nisan’da sandık başına gidecek. 16 Nisan’da yapılacak Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine kısa bir süre kaldı. Referandum’da nerede oy kullanacağını öğrenmek isteyenler Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen sorgulama sayfasından nerde oy kullanacağını öğrenebilir. YSK.gov.tr ya da e-devlet üzerinden’’Nerede oy kullanacağım?’’ seçmen sorgulama sistemine TC kimlik numarası ile giriÅŸ yapabilirsiniz. Peki YSK seçmen sorgulama iÅŸlemi nasıl yapılır? Haberimizdeki linkten ulaÅŸabilirsiniz...

YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

REFERANDUM TAKVÄ°MÄ°

9 Nisan

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına başlanacak.

12 Nisan

İlçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

15 Nisan

Seçim propagandası saat 18.00’de sona erecek.

16 Nisan

Oy verme günü."

"NEREDE OY KULLANACAÄžIM?"

Oy kullanacağınız yerin sorgulamasını yapmak için YSK’nın resmi internet sitesine giriniz. Buradan ’’Seçmen Ä°ÅŸlemleri’’ menüsüne tıklayınız. Ardından da açılan sayfada bulunan ’’Nerede Oy Kullanacağım?’’ baÄŸlantısına tıklayınız ve T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı bulunduÄŸunuz ili gerekli yerlere yazınız. Sonrasında ekran yer alan güvenlik kodunu da yazıp, formun alt kısmında bulunan ’’Sorgula’’ butonuna tıklayarak nerede oy kullanacağınızın sorgulamasını yapabilirsiniz. YSK’nın internet sitesi dışında yine e-Devlet sistemini kullanarak da sorgulama yapılabilir. e-Devlet sisteminden ’’e-Hizmetler’’ bölümüne girerek buradan YSK baÄŸlantısına tıklayıp nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YSK KARARLARI RESMÄ° GAZETE’DE YAYIMLANDI

Yüksek Seçim Kurulu’nun 16 Nisan 2016 tarihinde gerçekleÅŸtirilecek anayasa referandumuna iliÅŸkin kararları, Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan kararlarda seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütüklerine iliÅŸkin unsurlar yer aldı.

Seçmen kütüğü verilebilecek siyasi partiler
Karara göre; seçmen kütüğü verilebilecek olan siyasi partiler, kanun gereÄŸi seçimlere katılabilme yeterliliÄŸine sahip olacak. Seçimlere katılma yeterliliÄŸini taşıyan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi (BBP), Saadet Partisi, Anavatan Partisi (ANAP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), ve Hür Dava Partisi’ne (HÃœDA PAR) seçmen kütüğü verildi.

Oy verme günü, saat 18.00’e kadar her türlü yayın organları tarafından halk oylaması ve halk oylaması sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eÄŸlence yerleri kapalı kalacak, eÄŸlence yeri niteliÄŸini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

HALK OYLAMASI NASIL YAPILACAK?

Halkın oyuna sunulma iÅŸlemlerini, YSK’nın denetim ve yönetiminde seçim kurulları tarafından yürütülecektir. YSK, Anayasa deÄŸiÅŸikliklerinin halkın oyuna sunulması için gerekli olan bütün tedbirleri alıp, hazırlıkları yapacaktır. Kurul, yapılacak olan halk oylamasının düzenli ve saÄŸlıklı bir biçimde gerçekleÅŸmesini saÄŸlamak amacı ile gerekli olan ilke kararlarını almak için yetkili konumda olacaktır.

Halk oylaması sırasında beyaz renk üstünde ’’Evet’’, kahverengi renk üstünde ise ’’Hayır’’ ibaresi bulunan iki farklı renkten oluÅŸacak birleÅŸik oy pusulası kullanılacaktır. Halk oylamasına katılan vatandaÅŸlar, üzerinde iÅŸaret olan mühürü birleÅŸik oy pusulasında tercih etmiÅŸ olduÄŸu kısmın üstüne basarak oyunu kullanacaktır. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi halk oylaması, yasanın Resmi gazete’de yayımlanmasının ardından 60. günden sonra gelen ilk Pazar günü yapılacak.Halk oylamasının yapılacağı günden önceki yedinci günden baÅŸlayarak, Anayasa deÄŸiÅŸikliklerinin halka anlatılmasında da ilgili yasanın propaganda serbestliÄŸine dair hükümleri uygulanacaktır.Yabancı ülkelerde bulunan vatandaÅŸların oy kullanma iÅŸlemleri, referandumdan 20 gün önce baÅŸlayacaktır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partiler ile CumhurbaÅŸkanı, halk oylamasının gerçekleÅŸtirileceÄŸi günden önceki yedinci gün itibari ile halk oylamasından önceki gün saat 18.00’a kadar televizyon ve radyoyla propaganda yapabilecektir.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük10
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo