Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖYLE BİR OYUN OYNADILAR Kİ; ADETA BUGÜNÜ ANLATTILAR!

ÖYLE BİR OYUN OYNADILAR Kİ; ADETA BUGÜNÜ ANLATTILAR!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Hepsi özel bireylerden oluşan öğrencilerdi. Biri doktor, biri anne, biri öğretmen, biri baba, biri polis diğeri ise avukattı. Görevlerini ‘kötüye” kullanıyorlardı ama bir gün bir peri çıkageldi ve sihirli değneği ile bütün dünyayı değiştirdi… Onları bu drama oyunu, oyunda öteye geçip topluma ders olur muydu?..
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Karadeniz Ereğli Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun katılımı ile etkinlik gerçekleştirildi.  
Engelliler Haftası dolayısıyla Ereğli Özel Eğitim Meslek Okulu ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen etkinlik, darbe kalkışması sonraki süreçte Gülüç beldede ki bir okulun dönüştürülerek bugünkü ismini alan “15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu” okulunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Marşı, aynı anda işaret dili ile de icra edildi.
Vali Bektaş, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu ve Okul Müdürü Ziya Babal birer konuşma yaptı. Özel sektöre çağrıda bulunan Bektaş, “kamu üzerine düşeni yapıyor, özel sektörün de taşın altına elini koymasını bekliyoruz” dedi.
Sonrasında ise Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile Ereğli Özel Eğitim Meslek Okulu tanıtım videosu katılımcılara izletildi.
SOLUKSUZ İZLENEN OYUN!!!
Etkinlik için aylardır hazırlanan ve her biri özel birey olan Ereğli Özel Eğitim Meslek ve Ereğli Özel Uygulama Okulu öğrencileri, adı ‘Gülümse Hayata’ olan drama gösterisi sundu. Sahneye çıkan öğrenciler toplumu temsil etti. Peşin sıra sahneye çıkan polis, doktor, öğretmen, anne, baba ve avukat ise görevlerini layığı ile yapmayan kişileri canlandırdı. Her biri, yardım isteyen toplum öğelerini azarladı, tersledi ve dışladı.
Bunun üzerine ise sahneye bir peri çıktı. İlk önce sihirli değneğini çıkarttı; polis, doktor, öğretmen, avukat, anne ve babanın başına dokundu ve üzerlerine peri tozu serpti. İşte ne olduysa o andan sonra oldu. Sonrasında yaşananlar soluksuz izlendi, büyük beğeni aldı.

OYUN ANLALIYDI AMA KULİS BAŞKAYDI..!   
Oyunun sonunda alkışlar ile sahneden inen hem minik hem de özel tiyatrocular, kulise gittiler. Yaşadıkları heyecan nedeni ile birbirlerine sarılan öğrenciler kendilerini aylardır oyuna hazırlayan öğretmenleri Hatice Yüksel Rehber Öğretmen, Sibel Aksoy,  Selim Vatan, Firdevs Özeren ve Müslüm Yıldız’a da sarıldılar. “Başardık öğretmenim, emeğimizin karşılığını aldık” diye çığlıklar attılar.
Görülmeye değer o anlarda ise kamera kayıtta idi.

-Haberin içinden-
-Etkinlik programın yapıldığı okulun hemen altında bulunan Özel Eğitim Meslek Okulu’nun protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından gezilmesi ile son buldu.
- Vali Bektaş, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu`na giderek burada Robotik Kodlama Atölyesi`nin açılışını da yaptı.

 

ÖYLE BİR OYUN OYNADILAR Kİ; ADETA BUGÜNÜ ANLATTILAR!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo