Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Osman Zeki Oral Anıldı!..

Osman Zeki Oral Anıldı!..

- Ãœnlü Ressam Osman Zeki Oral ölümünün 5. yılında Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anıldı.


Ãœnlü Ressam Osman Zeki Oral ölümünün 5. yılında Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anıldı.

5 yıl önce bugün 87 yaşında hayatını kaybeden Ressam Osman Zeki Oral, ÅŸehir mezarlığındaki kabri başında anıldı. Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Oral ailesinin akraba ve yakınları Oral’ın mezarına karanfil bırakırken, Kur’an ı Kerim okundu.

Ressam Osman Zeki Oral için daha sonra Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruÅŸu ve istiklal marşı ile baÅŸlayan ve daha önce TRT’de yayınlanan Osman Zeki Oral’ın hayatını anlatan belgesel gösterimi ile devam eden etkinlikte, Osman Zeki Oral’ın öğrencilerinden Güldane Akbulut ve asistanı Meral Atsan birer konuÅŸma yaptı.

UYSAL: TARİHİN AKTÖRLERİNİ YAŞATMAK ZORUNDAYIZ

Anma törenindeki konuÅŸmasına “Ä°lçeler kimlikli, kiÅŸilikli ve  marka ÅŸehir olmak istiyorsa tarihinin aktörlerini yaÅŸatmak zorundadır. Bizler de Osman Zeki Oral ismini gelecek nesillere öğretmek zorundayız “ diyerek baÅŸlayan Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’da,  “Dünyaya mal olmuÅŸ sanatçımızın deÄŸerini dünya biliyor ancak biz, bizim evladımız olduÄŸu halde, EreÄŸli topraklarında doÄŸduÄŸu halde gerekli özen ve deÄŸeri ihmal etme noktasına gelmeden yolumuza bakmalıyız” dedi.

“Biz bu konuda bu güne kadar var olan eksiklerle enerjimizi kaybetmeyelim“ diyen Uysal, “Osman Zeki Oral, kaynaÅŸmamız ve kucaklaÅŸmamıza vesile olsun istiyoruz. Ä°lçemizde Osman Zeki Oral Sanat ve Resim Atölyesi ya da Evi’ni açacağız. Bayrağı Osman Zeki Oral’ın bıraktığı noktadan alıp daha iyi noktalara taşıyarak kendisini yaÅŸatmak arzusundayız”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Uysal sözlerini “Osman Zeki Oral’ı rahmet ve minnetle anıyor, önünde saygı ile eÄŸiliyorum. “diyerek noktaladı.

 Anma töreni sonrasında da bir de sergi açılışı yapıldı. Sergi de Osman Zeki Oral’ın eserlerinin dijital baskıları sergilendi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo