12 o C Kdz. Ereğli

Oruçlar açıldı, lokmalar yenildi…

Taştan: “2 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’da Cem Evmimizin önünde yapacağımız aşure etkinliğimize ilçemizde tüm canları, tüm dostları bekliyoruz”

Çevre ve Yaşam 6 yıl 6 ay 25 gün 17 saat 8 dakika önce 1433

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan, “Muharrem ayı, insanlık için yastan çok fazlasıdır” dedi.
Alevi Kültür Dernekleri’nin Kavaklık Mahallesi’ndeki Ereğli Cem Evi’nde, 30 Ekim Cumartesi günü 10 Muharrem Orucu lokması yendi. Yemek öncesi dua edildi, ’Allah Allah’ denildi.
Şube Başkanı Mehmet Taştan, yenilen yemek sonrası gazetecilere açıklamasında, Muharrem ayının tarihin en büyük katliamına tanıklık ettiğini söyledi. 680 yılının 10 Ekiminde peygamber soyuna Yezit tarafından vahşice soykırım uygulandığını hatırlatan Taştan, şöyle dedi:

Lanetle ve nefretle anıyorsak…
“Bu olay insanlık tarihinin gördüğü en büyük ve en dramatik katliamdır. Yezit kötülüğün, düşmanlığın en üst noktasıdır. Dünyadaki kötülüğün, düşmanlığın kinin, karanlığın temsilcisidir. Bu gün onu lanetle ve nefretle anıyorsak bunu bu zulmü teşhir eden, açığa çıkaran mazlumlar şahı, cennet gençliğinin efendisi Hüseyni Kerbela’ya borçluyuz. İnsanlık aleminin ışığı İmam Hüseyin, Yezidi melunun zulmünü tarihin en büyük kahramanlık destanını yazarak çöplüğe atıyordu. Bu büyük insanlık abidesi bundan sonra bütün zalimlere başkaldıran nice kahramanın umut ışığı olmuştur. Mazlumların ve masumların umudu olurken zalimlerin korkulu rüyası olmuştur.

Çok yaralıyız, çok acılıyız ama…
Muharrem ayı, insanlık için yastan çok fazlasıdır. O şehitler şahı Kerbela’da ailesi ve sevenleriyle şehit olurken dünya durdukça aydınlığın meşalesini yakmıştır. Biz, hiç kuşkusuz çok yaralıyız, çok acılıyız ama çok şükür başımız dik, onurlu ve vakuruz. Çünkü Şehid-i Şüheda Hüseyin’in talipleriyiz. Her Muharrem ayın, bizim için hüznün ve acının ayıdır. Bir o kadar da umudun ayıdır. Kararlılıkla Hüseyn-i olmaya devam edeceğiz.”

Aşure günü bugün…
Bugün yapılacak aşure etkinliğine ise davet çağırısında bulunan Başkan Taştan, “2 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’da Cem Evmimizin önünde yapacağımız aşure etkinliğimize ilçemizde tüm canları, tüm dostları bekliyoruz” dedi.

-Katılım-
Lokmaya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş, Dede Sefa Öztürk, Dede Mustafa Dedekargınoğlu, Gümeli Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Songül Koçdemir ve Alevi vatandaşlar katıldı.

Oruçlar açıldı, lokmalar yenildi…

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

18 saat 3 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
6 gün 17 saat 5 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 10 saat 33 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 13 saat 20 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 19 saat 15 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 12 saat 54 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
3 gün 16 saat 23 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 4 saat 27 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 15 saat 16 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !