Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ORTAOKUL DEĞİL, SPOR AKADEMİSİ....

ORTAOKUL DEĞİL, SPOR AKADEMİSİ....

Zonguldak’ın Kdz. EreÄŸli ilçesi Turgut Reis Ortaokulu son üç yılda 14 farklı branÅŸta 210 sporcu yetiÅŸtirerek toplam 34 takım oluÅŸturarak Türkiye genelinde almış olduÄŸu derecelerle ilçenin gururu oldu.

Kdz. EreÄŸli’de spor yapan öğrenci sayısını artırmak için çalışma baÅŸlatan Turgut Reis Ortaokulu son üç yılda 14 farklı branÅŸta yetiÅŸtirdiÄŸi 210 sporcu ve 34 takım ile Türkiye genelinde önemli derecelere imza attı.

Okulda son üç yıllık dönemde beden eğitimi ve spor alanlarında çok önemli değişimler yapılırken, Dolu dolu geçen beden eğitimi derslerinde seçenek ve ders içi etkinlikler çeşitlendirilerek öğrencilerin değişik alanlarda yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi hedeflendi.

“SKORCU DEĞİL SPORCU YETÄ°ÅžTÄ°RÄ°YORUZ”

Kdz. Ereğli Turgut Reis Ortaokulu Müdürü İbrahim Özomak, okul olarak 3 yıl içerisinde spor müsabakalarında önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Sporu hayatının bir parçası yapan insan yetiÅŸtirmenin yanı sıra sadece skorcu deÄŸil sporcu yetiÅŸtirmek hedefinde olduklarını belirten Özomak, “Okulumuzda son üç yıllık dönemde Önceden bir-iki branÅŸta ve çok az sporcu ile okul yarışmalarına katılım saÄŸlanırken, anlık skortif baÅŸarılar yaÅŸanıyordu. Okullar arası spor yarışmalarına katılım 1500 kiÅŸilik bir okul için çok azdı. Sporu hayatının bir parçası yapan insan yetiÅŸtiriyoruz. Son üç yıl içinde kademeli olarak lisanslı ve aktif olarak yarışmalara katılan;2013-2014:  182 sporcu 20  takım, 2014-2015:  192 sporcu,28 takım, 2015-2016:   210 sporcu 34  takım   ÅŸeklinde artarak devam etmektedir. Okulumuzun öğrenci sayısı 800’dür. Buna göre her dört öğrencimizden biri aktif olarak sportif yarışmalara katılıyor. Bu deÄŸer Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. EÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi ilkesiyle, okulumuzda kız ve öğrencilerimizin etkinliklere katılımı eÅŸit sayıda. Katıldığımız her branÅŸta kız ve erkek takımlarını eÅŸit oranda katılımını saÄŸlıyoruz. Bununla beraber önemli baÅŸarılarda saÄŸladık. Okulumuza ilkleri yaşıyoruz.GüreÅŸte  Türkiye üçüncülüğü,Fırlatma topu  Türkiye beÅŸinciliÄŸi, bin metre koÅŸu da Türkiye beÅŸinciliÄŸi, uzun atlamada Türkiye altıncılığı, gülle atmada Türkiye yarı final birinciliÄŸi, Türkiye yedinciliÄŸi, Atletizm takımı Türkiye yarı final Ä°kinciliÄŸi ,Türkiye 10.unculuÄŸu, Voleybol Takımımız  11-14 Nisan 2016 tarihlerinde Ä°l birincisi Türkiye gruplarına gidilecek  Futsal kız takımımız 1-4 Mart 2016 tarihleri arasında Türkiye Grup Müsabakalarında Çankırı Ä°linde Zonguldak’ı temsil edecek. Öğrencilerimiz spor müsabakalarında son üç yılda toplam 36 kupa 400 ’den fazla madalya kazanmıştır ve en önemlisi Bu dönemde hiçbir kurumdan öğrenci transferi yapılmamıştır. Ben bu anlamda okulumuzun baÅŸarısında büyük emekleri olan Beden EÄŸitimi Öğretmenlerimiz Ramazan Çetinkaya, Erdal Atış ve öğrencilerimize çok teÅŸekkür ediyorum” dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo