13 o C Kdz. Ereğli

ORMANLI’DA FINDIK FESTİVALİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Müzik & Kültür Sanat 5 yıl 7 ay 4 gün 10 saat 22 dakika önce 986

Haberi Paylaşın

Zonguldak ili Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde, Fındık ve Kültür Festivali gerçekleştirildi.
Edinilen bilgiye göre, belde belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Fındık ve Kültür Festivali’ne halkın ilgisi yoğun oldu. Festival Düzce Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından mehteran takımı sahnede çalıp söylediği marşlar ve halk oyunu gösterisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, halkın festivale sahip çıkması gerektiğini, yoksa festivalin sönüp gideceğini vurgulayarek Ereğli Kaymakamlığı’nın kapısının Ormanlı halkına sonuna kadar açık olduğunu söyledi.
Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol da, tek hedeflerinin hizmet etmek olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“30 Mart’tan bugüne ekibimiz ile beraber Ormanlı Belediye Başkanlığı’nı yürütmekteyiz. Güzel işlere imza attığımızı düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra Ormanlı’ya ne layıksa, ne yakışıyorsa onu yapmak için mücadele edeceğiz. Bizim tek hedefimiz var bunu herkesin kafasına koymasını istiyorum. Bizim tek hedefimiz Ormanlı’ya hizmet etmek. Bizim hiç kimseye kızgınlığımız, küskünlüğümüz olamaz. Bizim kızgınlığımız, dargınlığımız varsa bu da iş kavgasıdır.”
KONSER
Konuşmaların ardından fındık üretiminde en yüksek randımanı sağlayan üç çiftçiye ödül verildi. Ödüllerin verilmesi sonrası Yerel sanatçılar İsa Özkara ve Fahrettin Öztürk sahne aldı. Gecenin finalinde ise ünlü Türkücü Ramazan Çelik ile sahne arkadaşı Sevgi Petek hayranlarının karşısında çıktı. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Ramazan Çelik, oyun havaları ve söylediği türkülerle binlerce kişiyi doyasıya eğlendirdi.
Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’un Ramazan Çelik ve Sevgi Petek’e yöresel hediyeler vermesiyle festival sona erdi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 12 saat 29 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 13 saat 41 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 7 saat 46 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 4 saat 59 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 7 saat 20 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 1 saat 35 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
12 saat 3 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 9 saat 42 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 5 saat 51 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 10 saat 49 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !