14 o C Kdz. Ereğli

“ÖNÜNÜ AÇTIK”

Siyaset 6 yıl 10 ay 4 gün 21 saat 37 dakika önce 1013

Haberi Paylaşın

ANKARA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, TBMM’de kabul edilen Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın, Zonguldak’ı da kapsadığını bildirdi.
Çaturoğlu, yazılı açıklamasında, Kıyı Kanunu’nda yapılan değişiklikle Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile tersaneler bölgesine yatırımların önünü açacağını belirtti.
Tasarının şeni şekliyle birlikte kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısmına, endüstri bölgeleri kurulmasının önü açıldığını, kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısmına ise sağlık tesisleri kurulmasına imkan sağlandığını ifade eden Çaturoğlu, şöyle dedi:

“İLAVE ETTİRMESEYDİK…”
“Erdemir’e, bu kanunla birlikte Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı sağlıyoruz. Böylece, Erdemir’in yapmayı planladığı yeni yatırımların önünü açıyoruz. Bu düzenleme ile Tersaneler Bölgesindeki müteşebbislere de Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı getiriyoruz. Bu durumda eski taahhütler geçerli olmaktan çıkacak ve yeni bir sayfa açılacaktır. En önemlisi buralarda Endüstri bölgesi ilan edildikten sonra tersanecilik dışında başka işler yapılabilmek imkanına kavuşacaklardır. Bu durum ise Ereğlimiz ve bölgemiz için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.
Biz öncülük yapıp bu düzenlemeye Zonguldak’ı ilave ettirmeseydik Erdemir’in Ereğli’ye yapmayı düşündüğü yatırımlar iptal olacaktı veya en iyi ihtimalle başka bölgeye kaydırılacaktı.”

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 34 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 46 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat 51 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 15 saat 4 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 17 saat 25 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 11 saat 40 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 47 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 20 saat 54 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 15 saat 56 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 8 saat 58 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !