Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

O’NUN İÇİN BURUK ‘BABALAR GÜNÜ’

O’NUN İÇİN BURUK ‘BABALAR GÜNÜ’

ZONGULDAK
Zonguldak’ta, babası maden kazasında şehit olan 18 yaşındaki oğlu, “Babalar Gününü” kabristanda dua ederek kutladı.

Edinilen bilgiye göre, Maden faciasında yaşamını yitiren iki çocuk babası 42 yaşındaki Yüksel Koca’nın kaderi de babasıyla aynı oldu. Yüksel Koca’nın babası Hasan Koca’nın da 1983 yılında aynı ocakta metan gazı patlamasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Yüksel Koca’nın evinden yükselen feryatlar da 4 yıldır dinmedi.
Dedesini ve babasını maden ocaklarında kaybeden 18 yaşındaki Burakcan Koca, Babalar Günü’nde babasının mezarını ziyaret edip çiçek bıraktı. Koca, gazetecilere açıklamasında, babasının yokluğunu en çok bayram günleri yaşadığını anlatarak şu sözlerle konuştu:

"Babamın yokluğunu bayramlarda, bayramlaşmalarda hissettim. Babalar Günü’nde herkes babasıyla mutlu bir gün yaşıyor. Ben kendi başıma kalıyorum. Üzgünce bakıyorum, o zaman anladım babasızlığı. Babam şu an yaşasaydı her istediğini yapardım. Bir dediğini iki etmezdim. Kıymetini o zaman anladım. Olayın üzerinden 4 yıl geçti. Halen daha davası sonuçlanmadı. Her gittiğimizde davayı ileri bir tarihe erteliyorlar. Biz artık mahkemelerin ertelenmemesini istiyoruz. Ocaklarda iş güvenliği olsa benim gibi başka çocuklar da üzülmezdi.”
-OLAY-
7 Ocak 2013 günü Kozlu ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait müessesede taşeron firmanın galeri açma çalışmaları sırasında gaz püskürmesi yaşanmıştı. Eksi 630 kodunda yaşanan olaydan günler sonra işçilerin cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Yaşanan faciada Hasan Bozacı, Muharrem Yapıcı, Yüksel Koca, Ahmet Şekerci, Köksal Kadıoğlu, Muhsin Akyüz, Satılmış Arslan, Hüseyin Kürekçi hayatlarını kaybetmişti.

Olaydan sonra başlayan yargı süreci de halen devam ediyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo