Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR..

ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2 gün süren şehir dışı temaslarının ardından gündemi değerlendirdi. Fakülte kampüsü projesi için 10 gün içinde eski hastane binası inşaatlarında yıkım çalışmalarının başlayacağını açıklayan Başkan Uysal, Gülüç ırmağının yapılacak çalışmalar ile yeni yaşam alanı olacağını söyledi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Fakülte Kampüsü sürecini ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

TSO Ä°LE AVAM PROJENÄ°N YAPIMINDA ANLAÅžTIK

BaÅŸkan Uysal, kampüs yerleÅŸkesinin avam projesi için önümüzdeki hafta belediyenin üniversite ile protokol imzalayacağını belirterek, protokole EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası ile ilçede bulunan bazı iÅŸadamlarının da katılacağını bildirdi. Uysal, avam proje maliyetinin ortak karşılanacağını açıklayarak; “Ticaret ve Sanayi Odamız ile bir araya geldik ve bunun avam projesi konusunda anlaÅŸtık. Önümüzdeki hafta üniversite ile yapılacak protokolden sonra avam projeyi 2016’nın sonunda bitirip 2017’de yapım ve uygulama ihalesine çıkılması için görüşmelerimizi tamamladık. Biliyorsunuz EreÄŸli halkımızın merakla beklediÄŸi konu üniversite kampüs alanının ne zaman baÅŸlanacağı konusuydu. Ä°nÅŸallah 2016 yılının son günlerinde avam projeyi teslim alacağız. 2017’nin başında da uygulama ve proje ihalesine çıkılacak. Bütçe yönünden problem yok” dedi.

DÄ°ÄžER FAKÃœLTELER YERLERÄ°NDE KALACAK

Uysal, hali hazırda bulunan mevcut fakülte ve yüksekokulların kendi yerlerinde kalacaklarını, yapılacak kampüs yerleşkesine yeni fakültelerin kurulacağını sözlerine ekledi. Uysal ayrıca; kurulması kesinleşen Turizm Faükültesi konusunda da geçici yer arayışlarının devam ettiğini kaydetti.

YALÇIN: SEVİNDİRİCİ NOKTADAYIZ

 

Kdz.EreÄŸli TSO BaÅŸkan Vekili Sertan Yalçın ise EreÄŸli TSO Yönetimi olarak Kdz.EreÄŸli’nin öğrenci sayısı konusunda haksızlığa uÄŸradığını savunduklarını ve  sayının arttırılması yönünde çabalar sarf ettiklerini vurguladı. Yalçın; “Åžuanda belediyemiz ile birlikte ortaklaÅŸa üniversitemizin EreÄŸli yerleÅŸkesinin avam projelerini yapmak için bir araya geldik. Gelinen nokta bizim için sevindirici bir nokta. Çünkü 4 senedir özellikle üzerine basa basa çalıştığımız konunun artık bu saatten sonra dönüşü yoktur ve startı verilmiÅŸtir. Binaların yıkılma sürecinde proje çalışmaları yapılacak” dedi.

GÃœNDEMÄ° DEÄžERLENDÄ°RDÄ°

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Cumartesi günü EreÄŸli’de temasları olacağını belirten BaÅŸkan Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Kastamonu’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretlere iliÅŸkin de bilgiler verdi.

Kastamonu’daki DSÄ°, Karayolları ve Ä°lbank Bölge Müdürlerine teÅŸekkür eden BaÅŸkan Uysal; “TBMM’deki bölge milletvekillerimiz ile bazı bakanlıklardaki temaslarımızın ardından Kastamonu’daki DSÄ°, Karayolları ve Ä°lbank Bölge Müdürlüklerini ziyaret ettim. EreÄŸli halkı adına 3 bölge müdürümüze çabalarından ve desteklerinden dolayı teÅŸekkür ediyorum” dedi.

KEPEZ YOLUNDAKÄ° TRAFÄ°K RAHATLAYACAK..

BaÅŸkan Uysal, Kepez yolundaki trafiÄŸi rahatlatmak için Karayolları Bölge Müdürlüğünde süren çalışmaları anlatarak; “Kavaklık ile Göçmenler bölgesinden Erdemir’in eski hayvan pazarı bölgesine bir çıkış olması lazım. Carrefour kavÅŸağında yoÄŸunluÄŸu azaltmaya çalışıyorlar. Elmatepe mevkisinde çıkış yoktu o konuda da çalışmalar sürüyor. Kepez yolundaki o yoÄŸunluÄŸu azaltma çabaları var, hem terminal yolu hem hastane yolumuz yoÄŸun. Ben bu sorunu anlattım, önümüzdeki yıl ihaleye çıkacak çevre yolu projemiz var.

GÜLÜÇ IRMAĞI YENİ YAŞAM ALANI OLACAK..

DSÄ° Bölge Müdürlüğü ziyaretinde dere ıslahı projelerini görüştüklerini anlatan BaÅŸkan Uysal; “Kabasakal deresi güzel oldu, 2017 yılında orası bitiyor, üzerinde ne kadar köprü varsa hepsi bitirilecek. Åžu an hepsi yıkılmış durumda. Halkın isteÄŸine göre geçici köprü koyabiliriz. Ama yaya ama araç köprüsü hepsi yapılacak ve dere boyu çevre düzenlemesiyle buralar yeni yaÅŸam alanı olacak, diÄŸer derelerimizde de problem bitiyor. Åžuan Gülüç ırmağı üzerinde çok çalışıyoruz. Göreve geldiÄŸimiz günden beri bizim yeni yaÅŸam alanımız Gülüç ırmağı olacak. DSÄ° çok gayretli, çalışmalar sürüyor" dedi.

ERDEMİR İŞÇİSİNİN VE SENDİKANIN YANINDAYIZ..

Erdemir işçilerinin toplu sözleÅŸme sürecini de deÄŸerlendiren BaÅŸkan Uysal; “Bir belediye baÅŸkanının asli görevi ÅŸehre ve ÅŸehirliye sahip çıkmaktır. Erdemir’de çalışan işçiler bizim evlatlarımız, kardeÅŸlerimiz biz bundan dolayı bunu öngördük. Geçen ayki meclis konuÅŸmamızda dile getirdik, durumu yakinen takip ediyoruz. Bu konuda da net bir tavır sergiledik. Biz Erdemir işçimizin ve Türk Metal Sendikası’nın yanında olacağımızı deklare ettik" ifadeleri kullandı.

BaÅŸkan Uysal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün hafta sonu yapacağı EreÄŸli ziyaretinde, Erdemir ile Metalürji Fakültesi sözüyle ilgili görüşme yapacağına inandığını söyledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo