Yemek 4 yıl 1 ay 11 gün 20 saat 20 dakika önce 2803
Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuğu oldu
“Mevsim geçişlerinde gribe savaş açan gıdalar ve sağlıklı beslenme” konulu söyleşide sonbaharda ideal sabah kahvaltısı için bir tatlı kaşığı bal, pekmez öneren Özhan, “Porsiyonu çok aşarsanız zararı var. Azı karar, çoğu zarar. Önemli olan çeşitlilik ve porsiyon kontrolü , Pazar günü için keyif kahvaltısı normal ama diğer günlerde keyif değil, şifa kahvaltısı öneriyorum.” dedi.
Su tüketimi üzerinde de önemle duran Özhan, “Her şeyi yapıyoruz ama su tüketimi olmazsa yaptığımızın bir anlamı yok.Kişiye göre değişiklik göstermesine rağmen günde 2-2.5 litre su tüketmek şart.Suyu doğru olan öğün öncesi ve sonralarında tüketmek. Çay, meyve suyu içerek su içmiş olmuyorsunuz.Yemeklerin yanında içecek aslında olmamalı belki ara sıra olabilir olduğunda da tercihen taze sıkılmış meyve suyu ve ayran öneririm. Aksine bir tüketim öğünde kalori alırken, içecekle bunu ikiye katlamanız olacaktır.”şeklinde konuştu.