Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖNCE SAĞLIK !.

ÖNCE SAĞLIK !.

Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Alem programı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Volkan Tutuş’u ağırladı.


Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Alem programı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Volkan Tutuş’u ağırladı.

Canlı yayında konuşan Tutuş, “Mevsim geçişlerine bağlı eklem ve diz ağrıları” konulu söyleşide, “ Mevsim ve atmosferik değişiklikler, sıcak, soğuk dengesi, sıcağın kaslardaki damarları açması ve hızlanan kan akışına karşın, sıcağı sevmeyen çarpma, burkulma durumlarında kan akışının hızlı olmaması gerekliliği yaşa göre farlılık gösteriyor” dedi.

Kilolu hastaların  tüm tedavi süreçlerinde daha az fayda gördüğünü belirten Op.Dr Tutuş, eklem ve diz ağrıları konusunda “ Kilo  vermekte önemli.  Hasta aşırı kilo  ve aşırı harekete dikkat etmeli. Bu aynı zamanda dengesiz  hareket demek. İfadelerini kullandı.

Bu tür ağrılarda “Öncelik ameliyat değil” diyen Tutuş, "Ameliyatsız çözüm önceliğimiz. Öncelik, önce hastanın günlük yaşamda rahatlamasını sağlayacak hamleler. Bu hamlelerle hasta kilo vererek, diz egzersizleri yaparak, kaslarını güçlendirerek, dizlik tedavisi, ilaç ve kremlerle de  destekleyerek sağlığına kavuşması.”dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo