13 o C Kdz. Ereğli

'Olasılıkları, donör sayısını arttırmak lazım…'

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 20 gün önce lösemi teşhisi konan ve ilik nakli olması gereken İrem Banu Uzun (31) için Kızılay Kan Merkezi`nce kan ve kök hücre bağışı kampanyası Ereğli Devlet Hastanesinde devam etti.

Gündem 4 yıl 7 ay 25 gün 16 saat 29 dakika önce 1059

Haberi Paylaşın

Ereğli'de yaşayan, evli ve 1 çocuk annesi İrem Banu Uzun'a, yaklaşık 20 gün önce, kulağındaki ağrı nedeniyle gittiği hastanede lösemi teşhisi koyuldu. Genç kadın, İstanbul Şişli Memorial Hastanesinde tedavi altına alındı. Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği tarafından düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasının ardından lösemi hastası İrem Banu Uzun için Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Acil önünde tekrar kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen kan ve kök hücre bağı kampanyasında 70 kan ve 33 kök hücre bağışı gerçekleştirildi.

Kan ve Kök Hücre bağışı kampanyasında konuşan lösemi hastası İrem Banu Uzun’un abi Ferhat Çetin Kızılay ve Merkezlerde bulunan donörlerin sayısını arttırılması gerektiğine değinerek; “Şuanda verilen bilgiye göre, 2 bin 500 tane lösemi hastası ilik nakli bekliyor. Dolayısıyla olabildiğince Kızılay’da veya Merkezlerde bulunan donörlerin sayısını arttırılması gerekmekte. Bu sadece Banu için geçerli değil. Aynı hastalıktan şifa bekleyen bir sürü hasta için halkın, herkesin duyarlı olması lazım. Şöyle bir durum var. Genellikle yakınlarının iliği uyabileceği gibi bir fikir var, Benim kanım kardeşime veya bir yakınıma uyar gibi. Ama öyle bir durum yok. Örneğin benim iliğim uymadı kardeşime. Bir başkasının ki uyabilir. Ama benimki de hiç tanımadığım bir başkasına şifa olabilir. Dolayısıyla böyle bankada ki stokları, donör sayısını arttırmak lazım. Olasılıkları arttırmak lazım. Şifa bekleyen hastalar için ben herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum ve herkese acil şifalar diliyorum, bütün lösemi ve kanser hastalarına.” Vatandaşların duyarlı olması çağrısında bulundu.

'Olasılıkları, donör sayısını arttırmak lazım…'

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 2 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 10 saat 52 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 5 saat önce ACI HABER
19 saat 14 dakika önce TERSANELER BÖLGESİNDE KAZA ; 6 YARALI
6 gün 30 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 1 saat 55 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 5 saat 30 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
4 gün 13 saat 43 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!
7 gün 1 saat 38 dakika önce TIR BARİYERLERE ÇARPTI !