13 o C Kdz. Ereğli

Okur-yazarlık seferberliği

Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında yapılacak çalışmaları planlayıp koordine etmek amacıyla Kdz. Ereğli’de Kaymakam Nazım Madenoğlu’nun başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Eğitim 6 yıl 2 ay 11 gün 9 saat 4 dakika önce 657

Haberi Paylaşın

Madenoğlu, Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, okuma yazma bilmeyen vatandaşları komiteler oluşturup tespit edeceklerini söyledi. Ülke genelinde okuma yazma bilmeyen vatandaşların oranının yüzde 4,9 olduğunu anlatan Madenoğlu, şu sözlerle konuştu:
“İşte biz bu oranı tamamen ortadan kaldırmak ve olabildiğince olumlu sonuç alabilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve muhterem eşlerinin başlatmış olduğu bu kampanyayı bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de başlatacak ve devam ettireceğiz. Esasen biz birkaç haftadır bu kurslara başladık. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı mahallelerimizde ve köylerimizde tespit etmek amacıyla komiteler oluşturacağız.”
Ereğli’de ise okuma yazma bilmeyenlerinin oranın yüzde 4.7 olduğunu, kaydeden Madenoğlu, “bu devirde okuma yazma bilmiyorum şeklindeki bir mazereti kabul etme şansımız yok. Bu vatandaşlarımız televizyona bakamıyor, takvimleri okuyamıyor, fiyatlara bakamıyor, bu devirde çocuğun elinde bile telefon var, telefonu çeviremiyor. Bu okuma yazma bilmemeyi gerçekten onur kırıcı bir durum olarak almamız lazım” dedi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 23 saat 12 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 14 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 21 saat 25 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 18 saat 29 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 18 saat 3 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 12 saat 18 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 22 saat 46 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 16 saat 53 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
17 saat 52 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 20 saat 19 dakika önce KAZA ; 2 YARALI