Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Okur-yazarlık seferberliği

Okur-yazarlık seferberliği

Türkiye genelinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan baÅŸkanlığında baÅŸlatılan Okuryazarlık SeferberliÄŸi kapsamında yapılacak çalışmaları planlayıp koordine etmek amacıyla Kdz. EreÄŸli’de Kaymakam Nazım MadenoÄŸlu’nun baÅŸkanlığında toplantı gerçekleÅŸtirildi.


MadenoÄŸlu, Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuÅŸmada, okuma yazma bilmeyen vatandaÅŸları komiteler oluÅŸturup tespit edeceklerini söyledi. Ãœlke genelinde okuma yazma bilmeyen vatandaÅŸların oranının yüzde 4,9 olduÄŸunu anlatan MadenoÄŸlu, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Ä°ÅŸte biz bu oranı tamamen ortadan kaldırmak ve olabildiÄŸince olumlu sonuç alabilmek için Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ve muhterem eÅŸlerinin baÅŸlatmış olduÄŸu bu kampanyayı bütün Türkiye’de olduÄŸu gibi ilçemizde de baÅŸlatacak ve devam ettireceÄŸiz. Esasen biz birkaç haftadır bu kurslara baÅŸladık. Okuma yazma bilmeyen vatandaÅŸlarımızı mahallelerimizde ve köylerimizde tespit etmek amacıyla komiteler oluÅŸturacağız.”
EreÄŸli’de ise okuma yazma bilmeyenlerinin oranın yüzde 4.7 olduÄŸunu, kaydeden MadenoÄŸlu, “bu devirde okuma yazma bilmiyorum ÅŸeklindeki bir mazereti kabul etme ÅŸansımız yok. Bu vatandaÅŸlarımız televizyona bakamıyor, takvimleri okuyamıyor, fiyatlara bakamıyor, bu devirde çocuÄŸun elinde bile telefon var, telefonu çeviremiyor. Bu okuma yazma bilmemeyi gerçekten onur kırıcı bir durum olarak almamız lazım” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo